Reacția lui George Simion după ce AUR a fost acuzat că cere studenților SNSPA să renunțe la facultate: „Susţinem 100% ce e în pliante”

Data actualizării: Data publicării:
Conducerea Parlamentului ar vrea să închidă balcoanele sălii de ședință, acolo unde stau invitații, pe motiv că sunt prea mulți elevi care își fac selfiuri de acolo și pot cădea.
Președintele AUR, George Simion. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul AUR este acuzat de către Liga Studenţilor din SNSPA că a făcut propagandă în rândul studenților, după ce simpatizanți ai organizației lui George Simion au împărțit pliante, la deschiderea anului universitar, cu diferite mesaje. Deși acestea îndemnau tinerii să renunțe la facultate, președintele AUR susține că își asumă „100% ce e în acele pliante”.

Remus Pricopie, rectorul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), îl acuză George Simion de atacuri «legionaro-fasciste» și promovarea unui discurs al urii.

„Nu este o noutate faptul că politicienii nedemocraţi sunt deranjaţi de universităţi, de gândirea critică şi cercetările serioase (...) George Simion, preşedintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA şi să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităţilor. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic. Susţinătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenţi să renunţe la studiile universitare şi să se înscrie în partidul AUR”, a transmis, la rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, potrivit News.ro. 

În replică, liderul AUR, George Simion, susține că mesajele transmise în pliante sunt asumate în totalitate, precizând că nu încurajează tinerii să renunțe la studii, ci „la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic”.

„A ieşit iureş cu pliantele distribuite de noi la SNSPA. Dar nu văd care ar fi acuzaţiile. Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat. Nu îi îndemnăm explicit să renunţe la facultate, în general, ci dacă se poate, la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic. Trăim încă într-o ţară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ştefan Gheorghiu. Ştiu, n-ai zice că nu se mai cheamă „Ştefan Gheorghiu” după comportamentul domnilor Pricopie şi Pârvulescu. Pentru mine, ca român, un model de rector luminat este academicianul Ioan-Aurel Pop sau profesorul Marga”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, „alege să arate că nu vrea să facă parte din tagma rectorilor luminaţi, ci din cea a cenzorilor de tristă amintire”.

„Dl. Pricopie spune că în unităţile de învăţământ nu se face „prozelitism politic”, dar primul care încalcă această regulă este chiar el. În orice caz, poate vrea să spună „propagandă politică”, prozelitismul e doar religios. Dar s-a încurcat în cărţile de ateism ştiinţific şi şi-a dat arama pe faţă”, a mai transmis Simion.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri