Exclusiv Turcan, despre devansarea alegerilor prezidențiale: „Se ține cont de evenimentele religioase din decembrie”

Data publicării:
BUCURESTI - UNATC - ACCESIBILIZAREA CULTURII - 21 FEB 2024
Raluca Turcan, ministrul Culturii. Inquam Photos / Saul Pop

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a spus, vineri seară, că alegerile prezidențiale au fost devansate în luna septembrie pentru o mai bună prezență la vot. În emisiunea LIVE cu Rotaru și Kiss, la Digi24, liderul PNL a explicat că decizia a fost luată ținându-se cont de sărbătorile religioase și zilele libere din luna decembrie, când cel mai probabil românii ar fi mai preocupați de concediu, decât să meargă la vot.

„O certitudine pe care o avem acum este acea că vom avea alegeri europarlamentare cu alegeri locale în 9 iunie. Am înțeles din spațiul public, noi în PNL nu am discutat acest lucru, că s-a discutat despre o devansare a prezidențialelor, însă această devansare a ținut de evenimentele religioase pe care le avem în luna decembrie, lună în care trebuie să avem și alegeri parlamentare. Și atunci aceasta a fost rațiunea.

Este Sfântul Andrei, este zi liberă și până la urmă, noi ce ne dorim ca politicieni să avem legitimitate, iar legitimitate avem datorită prezenței la vot. Iar dacă alegerile pică într-o zi de vacanță este clar că oamenii nu au cum să meargă la vot sau dacă sunt puși să aleagă ar prefera concediul. Și atunci avem Sfântul Andrei, avem Ziua Națională, avem alegerile parlamentare și acesta a fost motivul pe care l-am auzit cu toții pentru devansarea alegerilor prezidențiale”, a declarat Turcan. 

Despre data alegerilor prezidențiale, Turcan a spus: „Mult a fost, puțin mai este, cu siguranță vom afla. Până la urmă că va fi 8 sau 16 vom vedea, cert e că așa cum am auzit, în momentul în care va fie elaborată legislația pentru alegerile europarlamentare și locale va pleca toată legislația pentru alegerile din acest an. Nu mai este foarte mult și vom afla cu toții”.

 

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri