Video Premieră în magistratură. Procurorul Daniel Horodniceanu este cercetat disciplinar pentru că a sfidat doi polițiști în trafic

Data actualizării: Data publicării:
Daniel Horodniceanu paraseste sediul Ministerului Justitiei unde a sustinut un interviu pentru un nou mandat la sefia DIICOT, vineri, 11 mai 2018.
Daniel Horodniceanu, fostul vicepreședintele CSM. Foto: George Călin/Inquam Photos

Procurorul Daniel Horodniceanu, vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, este cercetat disciplinar de Inspecţia Judiciară pentru că a amenințat doi polițiști de la Poliția Rurală care l-au oprit în trafic.

„Inspecţia Judiciară a dispus începerea cercetării disciplinare prealabile faţă de procurorul Daniel-Constantin Horodniceanu. Cercetarea disciplinară este o etapă confidenţială şi obligatorie a procedurii disciplinare, în cadrul căreia se stabilesc faptele şi urmările acestora, împrejurările în care au fost săvârşite, precum şi orice alte date concludente din care să se poată aprecia asupra existenţei sau inexistenţei vinovăţiei magistratului cercetat disciplinar”, se precizează într-un răspuns al IJ citat de Agerpres.  

Potrivit sursei citate, la finalizarea cercetării disciplinare, în funcţie de rezultatul verificărilor, inspectorii judiciari pot dispune fie admiterea sesizării, prin exercitarea acţiunii disciplinare şi sesizarea Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a CSM, fie respingerea sesizării în cazul în care se constata că nu sunt îndeplinite condiţiile pentru exercitarea acţiunii disciplinare.

Daniel Horodniceanu, fost șef al DIICOT, acum vicepreședinte al CSM, a fost oprit de poliție în luna mai într-un sat din provincie după ce ar fi depășit fără semnal mașina agenților. Imaginile publicate de jurnalist.ro îl surprind pe procuror în timp ce încearcă să-i intimideze pe polițiști cu funcția sa.

Actualul vicepreședinte al CSM a vrut să dea legitimația de procuror în momentul în care i s-au cerut documentele și i-a întrebat pe agenți de ce nu îl recunosc. Totodată, el i-a amenințat pe polițiști că va vorbi cu șeful de la inspectoratul de poliție. La un moment dat, Horodniceanu le spune că salariile polițiștilor au fost majorate datorită unei discuții pe care el o avusese cu un politician în 2016. Dialogul a fost filmat de unul dintre agenți, iar filmarea de 7 minute a fost făcută publică de Jurnalist.ro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri