Exclusiv Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Tatăl Robertei, fata ucisă la 2 Mai: „E bătaie de joc. Face tot ce poate să scape de închisoare”

Data actualizării: Data publicării:
Cătălin Dragomir, tatăl Robertei
Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, spune că Vlad Pascu încearcă să scape de închisoare. FOTO: Captură Digi24

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv încă 30 de zile. De asemenea, procesul lui trebuia să înceapă joi, la Judecătoria Mangalia, însă a fost amânate pentru data de 14 martie.

ACTUALIZARE: Vlad Pascu, şoferul drogat care anul trecut a accidentat mortal doi tineri în localitatea 2 Mai, rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile, magistraţii Tribunalului Constanţa respingând joi contestaţia formulată împotriva acestei măsuri.

„Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată împotriva încheierii de şedinţă din data de 09.02.2024 a Judecătoriei Mangalia, de inculpatul Pascu Matei Vlad (...), cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului”, reiese din minuta instanţei.

Decizia Tribunalului Constanţa este definitivă.

De asemenea, procesul lui trebuia să înceapă joi, la Judecătoria Mangalia, însă a fost amânate pentru data de 14 martie.

Avocatul Adrian Cuculis, cel care reprezintă familia tinerei moarte în accidentul rutier, a relatat jurnaliştilor ce s-a întâmplat cu apărătorii lui Vlad Pascu.

„După ce am primit amânarea de la ora 9.30 pentru 12.30, se pare că de ultim moment a apărut o cerere prin care unul dintre cei doi avocaţi pe care îi are Vlad Pascu s-a retras din dosar, adică a denunţat mandatul, adică nu mai are contract de asistenţă juridică, iar celălalt avocat a depus o cerere prin care protestează. Ştim foarte bine că sistemul judiciar a fost inundat de greve ale magistraţilor, grefierilor şi inclusiv ale avocaţilor, iar unul dintre colegii noştri care îl apără pe Vlad Pascu a depus cerere la dosar prin care se află în formă de protest şi atunci nu o să fie prezent aici, solicitând termen undeva după 29 februarie. Ne aducem aminte că au fost nişte nemulţumiri, inclusiv din partea avocaţilor cu privire la sistemul judiciar şi s-a adoptat o hotărâre la nivel de Barou Bucureşti, pe care colegul nostru a îmbrăţişat-o şi a depus cerere că nu se va prezenta”, a declarat Adrian Cuculis.

Avocatul spune că va solicita schimbarea încadrării juridice în acest dosar

El a precizat că va solicita schimbarea încadrării juridice în acest dosar.

„Vom lua un nou termen de judecată când se va dezbate cererea pe care noi tot o încercăm de câteva luni de zile, respectiv aceea de schimbare a încădrării juridice a faptei din ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului, vătămare corporală şi bineînţeles conducere sub influenţa substanţelor interzise în omor calificat şi tentativă la omor calificat, dacă vom reuşi într-un final să dezbatem această cerere”, a explicat avocatul.

Întrebat dacă este în folosul lui Vlad Pascu această amânare, Adrian Cuculis a răspuns: „Păi este în folosul lui Vlad Pascu pentru că a mai scăpat de încă un termen în care trebuia să se confrunte cu opinia publică, cu cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei, cu situaţia de la Constanţa pe care o cunoaşteţi, că cine ştie poate o să-i fie admisă cererea respectivă, că nu ne mai miră absolut nimic. Am văzut multe cazuri din nefericire în ultima perioadă când pentru fapte grave au fost puşi în libertate din arest preventiv în arest la domiciliu şi atunci e sigur că fiecare termen în parte, profită. Dar să nu uităm totuşi că este primul termen de judecată pe fond, după ce a fost trimis în judecată din camera preliminară şi este un drept al fiecărui inculpat de a folosi acest prim termen de judecată pentru organizarea apărării, cum de altfel şi noi astăzi am fi avut de gând să solicităm probatorii extinse, expertize, planşe fotografice cu familiile celor care au pierit acolo”.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Procesul lui Vlad Pascu, tânărul care, drogat fiind, a lovit mortal cu maşina doi tineri şi a rănit alţi trei, la 2 Mai , în vara anului trecut, începe joi, la Judecătoria Mangalia, la ora 12.30, după ce a fost amânat. Inițial, trebuia să înceapă la ora 09.00. Vlad Pascu este judecat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„Eu consider această veste o sfidare la tot ce se întâmplă, la tot ce înseamnă justiție. Nu poate să-mi spună nimeni că nu s-a știut de cel puțin cu o zi înainte ca Vlad Pascu ăsta astăzi în loc să fie la ora 9 sau prin video e în cu totul altă parte și că nu va fi prezent aici. Eu nu cred așa ceva. S-a știut, dar este bătaie de joc”, a declarat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, una dintre victimele accidentului de la 2 Mai.

Vlad Pascu cere să fie arestat la domiciliu

Referitor la cererea lui Vlad Pascu de a fi arestat la domiciliu pentru a-și putea continua studiile, tatăl Robertei a declarat că acesta încearcă toate tertipurile legale pentru a scăpa de închisoare.

„Copiii noștri nu mai sunt printre noi, dar să nu mai pățească altcineva. Vrei să bagi droguri în tine nu este treaba mea, are cine să se ocupe, dar fă-le unde nu te știe nimeni. Poliția ți-a dat drumul, a dat drumul la o bombă pe străzi, la un criminal. E strigător la cer. Doamna judecător a intrat mestecând gumă de mestecat, deci sfidare mai mare.. e crâncen”, a mai spus el.

De asemenea, a mai explicat că, în opinia lui, ce se întâmplă la Judecătoria Mangalia este anormal.

„Începând de la cine a instrumentat dosarul, procuror, când totul e limpede că ziua tergiversăm și amânăm, de ce? Pentru ca Vlad Pascu, cu avocații lui, să încerce toate căile legale. Acum i s-a făcut de facultate și fata mea era la facultate și uite că nu mai merge. Încearcă pe orice cale să iasă din pușcărie. Ce să facă afară? S-o ia de la capăt? Nu, să stea acolo. Nu-mi doresc să treacă niciun părinte prin ce trecem noi”, a mai spus Cătălin Dragomir.

Totodată, a mai adăugat că fără oameni competenți în locuri cheie nu se poate face nimic.

„Fără oameni competenți în locuri din astea cheie nu se poate face nimic și ce am aflat mai devreme, că unul dintre polițiștii care au fost de vineri până sâmbătă dimineață, când s-a întâmplat, avea și grad și functie și s-a pensionat. Păi, nu mă duc eu la serviciu să-i asigur pensia de care se tot vorbește acum? Ba da, cu drag merg, contribui la bunăstarea lui”, a conchis el.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023

Procurorii au stabilit că în dimineaţa de 19 august 2023 Vlad Pascu a condus un autoturism în timp ce se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, iar la intrarea în localitatea 2 Mai a intrat cu maşina într-un grup de persoane care se deplasa pe marginea drumului. În urma accidentului doi tineri, de 20 ani şi 21 de ani au murit, iar alţi trei tineri au fost răniţi. Vlad Pascu a părăsit locul accidentului şi a fost descoperit de poliţişti în localitatea Vama Veche.

El se află în arest preventiv din data de 20 august 2023. Vlad Pascu a mai solicitat înlocuirea arestului preventiv cu o altă măsură preventivă mai blândă, dar instanţa i-a respins cererea. În urma acestui accident mai mulţi poliţişti şi-au pierdut funcţiile din cauza modului în care au acţionat în orele de dinaintea producerii evenimentului rutier, printre aceştia aflându-se şi fostul şef al IPJ Constanţa, Adrian Glugă, scrie News.ro.

De asemenea, după această tragedie, ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anunţat o reorganizare a Poliţiei Judeţene Constanţa. Totodată, într-un alt dosar, Vlad Pascu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, împreună cu părinţii săi, pentru trafic de droguri, pentru determinarea unei persoane să dea declaraţii mincinoase sau să nu prezinte probe şi pentru punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consum de droguri. Acest dosar va fi judecat la Tribunalul Bucureşti.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri