Reacția lui Klaus Iohannis după ce rușii au atacat Izmail, la câțiva km de granița cu România: „Aceste atacuri sunt crime de război”

Data publicării:
Președintele României Klaus Iohannis susține o conferință de presă în Republica Moldova pe 1 iunie 2023.
Klaus Iohannis, președintele României. Foto: George Călin/Inquam Photos

Klaus Iohannis a reacționat, miercuri, la atacul rusesc cu drone din portul ucrainean Izmail, aflat la 15 kilometri de Tulcea. Președintele României spune că atacul rușilor reprezintă „crimă de război” și „afectează capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie de ele în lume”.

„Atacurile continue alte Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropiere de România, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și afectează și mai mult capacitatea Ucrainei de a transfera produse alimentare către cei care au nevoie de ele în lume”, a scris președintele României într-un mesaj pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Rusia a atacat, miercuri dimineață, portul Izmail de pe Dunăre, la 15 kilometri de Tulcea. Un atac cu drone explozive ruseşti a lovit infrastructura portuară şi a provocat incendii în regiunea Odesa, în sudul Ucrainei.

La rândul său, președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat că ultima lovitură a rușilor cu drone asupra infrastructurii portului Odesa a fost un atac la „securitatea alimentară globală” și a cerut comunității internaționale să intervină.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri