Probele de la Colegiul din Timișoara unde s-au infectat elevi și profesori au confirmat norovirusul. Nimeni nu știe însă sursa acestuia

Data actualizării: Data publicării:
test norovirus
Norovirusul se transmite rapid și poate rămâne câteva zile pe suprafețe. FOTO: Getty Images

Probele trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală după ce zeci de profesori și elevi de la Colegiul Naţional ”C.D. Loga” din Timişoara au ajuns la spital au confirmat norovirusul, drept cauză a îmbolnăvirilor. La o săptămână de la această situație însă, nimeni nu știe sursa virusului.

„Din probele trimise pentru analiză la Institutul Cantacuzino s-a confirmat prezenţa norovirusului doar în probele biologice (scaun) recoltate de la pacienţii internaţi, iar probele de apă recoltate din incinta unităţii de învătământ nu conţin microorganisme patogene.

Prin urmare, în conformitate cu metodologia şi având în vedere faptul că în ultimă săptămâna nu s-a mai prezentat, la nici o unitate sanitară din judeţul nostru, nici o persoană cu simptomatologie sau link epidemiologic cu focarul de norovirus declarat, acesta a fost închis cu sursa neidentificată”, au transmis joi reprezentanţii DSP Timiş.

La sfârşitul săptămânii trecute, şcoala a fost dezinfectată, iar de luni copiii s-au întors la cursuri.

86 de elevi, cu vârste cuprinse între 11 şi 19 ani, şi peste 20 de cadre didactice au avut simptome puternice săptămâna trecută, începând de marţi. Cei mai mulţi dintre ei şi-au revenit după câteva ore şi nu au necesitat internare în spital. Peste 50 au ajuns însă cel puţin pentru un consult la Spitalul de Copii ”Louis Ţurcanu”, la Spitalul Municipal sau la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Medicii de la Spitalul de Copii au descoperit în analizele efectuate, prezenţa norovirusului.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri