Se anunță un weekend aglomerat la mare. Traficul este aglomerat pe sensul către litoral al Autostrăzii Soarelui

Data actualizării: Data publicării:
trafic aglomerat

Traficul rutier pe sensul către litoral al autostrăzii A2 Bucureşti-Constanţa este intens sâmbătă dimineaţă, iar pe unele tronsoane se circulă în coloană, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, scrie Agerpres.

"Pentru prevenirea producerii unor accidente de circulaţie, le recomandăm conducătorilor auto să mărească distanţa în mers între autovehicule, să folosească luminile de întâlnire şi să nu se angajeze în depăşiri riscante", se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Poliţiştii îi sfătuiesc pe cei ce încheie coloane de autovehicule care încetinesc sau opresc brusc să pună în funcţiune luminile de avarie, pentru a-i atenţiona pe şoferii care se apropie din spate să reducă din timp viteza.

Trafic aglomerat și spre stațiunile de munte

Traficul rutier s-a intensificat, sâmbătă, și pe sensul către Braşov al DN 1, informează Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

"Traficul rutier s-a intensificat pe sensul de urcare al DN 1 Braşov-Ploieşti. Astfel, traficul rutier este intens pe sensul Ploieşti către Braşov, de la km 134 la 129 ( Buşteni) coloană în mişcare( 35-40 km/h ), dar şi pe tronsonul cuprins între localităţile Posada şi Comarnic valorile de trafic sunt crescute şi se circulă în coloană, cu viteză redusă", se arată într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Citește și: Ludovic Orban, despre măsurile anti-COVID de pe litoral: Patronilor le transmit că dacă nu se potolesc vom închide cluburile

Barurile de pe plaja Vama Veche vor difuza doar muzică ambientală, la volum redus

Pentru a diminua riscul de răspândire a noului coronavirus, începând cu sfârşitul acestei săptămâni, la beach-barurile din Vama Veche va fi asigurată doar muzică ambientală. Decizia a fost luată în unanimitate de agenţii economici din zonă, potrivit Primăriei Limanu. 

"Pentru a diminua riscul extinderii virusului SARS- CoV-2, începând din acest week-end, beach-barurile din Vama Veche cu program non-stop vor limita nivelul decibelilor la un registru mediu şi vor asigura doar muzică ambientală. Este o decizie unică a agenţilor economici care activează în zonă. A fost o decizie unanimă şi s-a înţeles că în situaţii extreme este nevoie de unitate şi responsabilitate!", arată un comunicat de presă transmis de Primăria Limanu.

Citește și: Denunțuri pe Facebook pentru petrecerile și evenimentele care nu respectă măsurile anti-COVID

Nelu Tătaru: E posibil ca Vama Veche și alte zone să devină focare

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a atras atenția încă o dată asupra respectării regulilor de distanțare socială și igienă în special pe litoral și a avertizat că acest zone turistice unde se așteaptă o aglomerare în următoarele trei luni pot apărea focare.

"Există posibilitatea ca Vama Veche și alte zone de pe litoral să devină focare. În următoarele trei luni vom avea o mare aglomerare în Constanța și tot ce se înseamnă litoral. Trebuie să gestionăm nu neapărat Constanța, cât tot ce se întâmplă în acest sezon estival".

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri