Avarie majoră la sistemul de încălzire în Capitală. Bucureștenii se plâng că nu au căldură și apă caldă

Data actualizării: Data publicării:
califorer caldura radet
Calorifer inchis. Foto: Agerpres

O avarie majoră s-a produs la rețeaua primară de alimentare cu agent termic a CET Sud din Capitală. Mii de locuitori din mai multe sectoare ale Bucureștiului sunt afectați de lipsa căldurii și a apei calde.

Mai mulți bucureșteni au transmis Digi24 că nu au apă caldă și căldură. Pe site-ul companiei municipale Termoenergetica este menționat că mai multe zone din Capitală nu beneficiază de cădură și apă caldă. 

Furnizarea agentului termic ori este oprită complet, ori este livrată sub parametri.

Avaria survine într-un moment critic pentru bucureșteni. În capitală se anunță ninsori, iar meteorologii spun că temperaturile vor scădea sub media obișnuită a lunii ianuarie.

Pe site-ul Termoenergetica sunt 20 de pagini cu sute de blocuri fără apă calda și căldura, sau cu furnizare la parametri insuficienți. Potrivit informațiilor, s-au înregistrat două avarii pe magistrala 1 de transport a agentului termic, dintre care una majoră, care constă în apariția unei găuri semnificative la o conductă.

Se lucrează pentru remediere, spun autoritățile, care speră ca la 12 noaptea să fie rezolvată problema, iar bucureștenii să aibă apă calda și căldură la parametri normali.

Consultați AICI lista cu zonele afectate.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri