Guvernul nu va da bani în locul bonurilor de masă. Acestea vor fi acordate la fel, dar se vrea limitarea comisioanelor din distribuție

Data actualizării: Data publicării:
bonuri de masa
Bonuri de masă. Foto: Captură Digi24

Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a anunţat, luni, cu referire la proiectul privind măsurile fiscal bugetare aprobat de către Guvern, că bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum, iar Ministerul Finanţelor trebuie să propună, într-o săptămână, un proiect de ordonanţă de urgenţă care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie a bonurilor de masă. De asemenea, „taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive, va fi de 9%”, iar „pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi, oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale”, a mai precizat Constantin. El a mai spus că a fost eliminat ţi pragul de 2,5% din bugetul autorităţilor locale, pentru care acestea pot finanţa evenimente culturale sau sportive sau recreative.

„Faţă de forma lansată în consultare publică de Ministerul Finanţelor am să menţionez câteva modificări care trebuie precizate. Bonurile de masă vor fi acordate ca şi până acum, însă Ministerul de Finanţe are termen o săptămână pentru a propune Executivului un proiect de ordonanţă de urgenţă care va limita comisioanele implicate în acest proces de distribuţie a bonurilor de masă. De asemenea, taxa pe valoare adăugată pentru biletele la spectacole, concerte, evenimente culturale şi sportive, va fi de 9%”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de luni a Executivului.

Acesta a adăugat, în ceea ce priveşte calculul impozitului pentru companiile multinaţionale, că „din totalul cifrei de afaceri, pe lângă investiţii, vor fi scăzute şi accizele care reprezintă, de asemenea, o taxă, iar impozitul va rămâne la 16 procente din profit, dar nu mai puţin de 1% din cifra de afaceri calculată conform criteriilor enunţate mai devreme”.

„Pentru instituţiile de cultură cu mai puţin de 50 de angajaţi, oportunitatea de comasare va reveni autorităţilor locale. A fost, de asemenea, eliminat pragul de 2,5% din bugetul autorităţilor locale, pentru care acestea pot finanţa evenimente culturale sau sportive sau recreative. Pragul de 2,5% este însă din fondurile colectate în nume propriu la nivelul acestor autorităţi locale”, a completat Constantin. 

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Richard Gere și Uma Thurman au făcut show la Cannes 2024. S-au distrat de minune la ședința foto pentru „Oh...
Pro FM
Regimul draconic pe care-l urmează Shania Twain ca să se mențină în formă. Artista are 58 de ani, dar arată...
Film Now
Brad Pitt și Ines de Ramon, gesturi de tandrețe în public. Și-au savurat cafeaua la o plimbare romantică pe...
Adevarul
Dilema incredibilă a unui român din Spania: „Am aflat că nu sunt tatăl copiilor mei, ce să fac?"
Newsweek
Ion Dichiseanu, adevăratul Don Juan al filmului românesc. A fost iubitul unei dive mondiale
Digi FM
Imagini cu erupţia vulcanului Ibu din Indonezia, pe fundalul fulgerelor
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Modul inedit prin care se relaxează un porcușor de Guineea. Adoră ca stăpâna lui să-i cânte la pian
Film Now
Cum arată azi, la 83 de ani, Faye Dunaway, frumoasa blondă din "Bonnie and Clyde". Apariție rară cu fiul ei...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...