Incendiul de la ATI Piatra Neamț. Patriarhul Daniel transmite un „mesaj de compasiune”

Data actualizării: Data publicării:
patriarhul daniel
Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române Foto: Inquam Photos/George Călin

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis sâmbătă seara un „mesaj de compasiune” pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, unde au murit 10 pacienți COVID din terapie intensivă. Mesajul Patriarhului îl menționează cu precădere pe medicul-erou de la Piatra Neamț, „care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă”.

„Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața”, spune Patriarhul Daniel.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri