Industria telecom menţine salariile angajaţilor

Data publicării:
angajati calculatoare

Desi aşa-numita „revoluţie fiscală” a fost adoptată cu doar șapte săptămâni înainte să intre în vigoare, fără o consultare a mediului de afaceri şi fără o analiză, firmele din sectorul telecomunicaţiilor dau asigurări că vor prelua costul suplimentar din mutarea contribuţiilor la angajaţi, iar salariile acestora nu se vor modifica. Schimbările fiscale nu se vor regăsi nici în tarife, spune vicepreşedintele RCS & RDS.

Valentin Popoviciu, vicepreşedintele RCS & RDS: Nimic nu se va schimba în ceea ce priveşte serviciile şi preţurile pe care le oferim clienţilor noştri. Clienţii români au venituri mai mici decât consumatorii din Vestul Europei. Dacă te uiţi la un model sustenabil, te uiţi la banii pe care oamenii sunt bucuroşi să îi dea pe servicii de bază - acces la TV, telefonie fixă, mobilă şi bineînţeles internet mobil. Toate acestea nu ar trebui să depăşească 2-3% din veniturile lor. Al doilea lucru care este foarte important este relaţia noastră cu angajaţii. Nu vom schimba probabil nimic acolo.

Robert Redeleanu, CEO UPC România şi Ungaria: Cred că este o totală lipsă de predictibilitate şi de transparenţă în ceea ce priveşte aceste măsuri. Ceea ce lipseşte este o consultare cu mediul privat şi nici nu am văzut vreun studiu de fezabilitate care să fi fost făcut.

Miroslav Majoros, CEO Telekom România: Este o situaţie dificilă pentru noi, când la începutul lunii noiembrie trebuie să ne adaptăm la schimbarea legislaţiei de la 1 ianuarie.

Lucian Şova, ministrul Comunicaţiilor: Ministerul nu a avizat şi nu a contribuit la Codul fiscal. Ştiu că ceea ce era bun nu s-a schimbat, iar scutirea pe impozit pentru cei care lucreaza în domeniul IT&C se păstrează.

Chiar şi aşa, însă, ministrul Comunicațiilor recunoaşte că, pentru cei din IT, 1 ianuarie ar putea aduce scăderi ale lefurilor cu 4%.

Liudmila Climoc, CEO Orange România: Plănuim să facem modificările necesare pentru a nu fi afectat salariul net al angajaţilor.

Companiile de telecomunicaţii cer autorităţilor şi rezolvarea unor probleme vechi care frânează investițiile în dezvoltarea infrastructurii. Una dintre ele este creşterea continuă a tarifelor percepute de companiile de distribuție de electricitate pentru accesul la stâlpi. Acestea au ajuns mai mari ca în Statele Unite.

Valentin Popoviciu, vicepreşedintele RCS & RDS: Am văzut doar creştere a acestor tarife de-a lungul timpului. ANCOM ar trebui să ia măsuri mai bune pentru a ne permite nouă un acces mai rezonabil la stâlpi, deoarece acesta este principalul motiv care ne împiedică să construim reţele în zonele rurale.

Miroslav Majoros, CEO Telekom România: Costul creşte în fiecare an. Am putea accepta costul inflaţiei, dar dacă cererile sunt de 50% de la un an la altul aceasta este o măsură anti-piaţă, anti-competiţie. E imposibil să lucrezi aşa, cu creşteri ale preţurilor cu 50% de la un an la altul, este ceva ce nu putem accepta.

Robert Redeleanu, CEO UPC România şi Ungaria: Dificultăţile încă sunt cauzate de regimul autorizaţiilor pentru aceste reţele. Nimic nu s-a schimbat. E încă foarte dificil, un proces foarte birocratic, e nevoie de o mulţime de hârtii pentru a construi aceste reţele azi în România.

La jumătatea anului, potrivit datelor oficiale, în România erau peste 4,6 milioane de conexiuni la internet fix de mare viteză şi 16,6 milioane de conexiuni mobile în bandă largă. La finalul lunii iunie erau active peste 22 de milioane de SIM-uri.

Piaţa de telecomunicaţii*

* ianuarie-iunie 2017

4,6 milioane de conexiuni fixe la Internet

19,8 milioane de conexiuni mobile la Internet din care:

-16,6 conexiuni în banda larga

22,2 milioane de SIM-uri active

Sursa: ANCOM

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
ADN-ul lui Alain Delon, solicitat într-o instanţă elveţiană pentru a determina o posibilă paternitate...
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...