Ministrul Muncii: Vom folosi digitalizarea pentru a îmbunătăți serviciile de asistență socială din România

Data publicării:
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii.
Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii. Inquam Photos / George Călin

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu, a declarat, sâmbătă, la Neptun, că ministerul pe care îl conduce va folosi digitalizarea pentru a îmbunătăţi serviciile de asistenţă socială din România, urmând a fi digitalizate Registrul unic al beneficiarilor de servicii şi asistenţă socială şi Registrul furnizorilor de servicii de asistenţă socială.

"Digitalizarea ne ajută. Două dintre noile instrumente pe care le vom avea, care sunt atât de necesare pentru sistemul de asistenţă socială şi serviciile sociale din România, sunt Registrul unic al beneficiarilor de servicii şi asistenţă socială, care să ne permită în orice moment să ştim unde este o persoană vulnerabilă, un vârstnic, un copil care beneficiază de astfel de servicii, cine este autoritatea tutelară, cine este aparţinătorul, cine plăteşte pentru serviciile de care beneficiază, de unde vine, care este istoricul lui. Pentru România este esenţial să facem asta (...), pentru că suntem puşi în situaţia de a lua decizii fără a avea toate datele, fără a avea toate pârghiile. (...)

Tot digitalizarea o vom folosi pentru a avea un Registru al tuturor furnizorilor de servicii sociale şi de asistenţă socială, instrument care ne va fi extrem de util pentru a şti care sunt măsurile corecte pe care trebuie să le luăm, pentru a avea un tablou de bord şi pentru a îmbunătăţi calitatea acestor servicii", a declarat Simona Bucura Oprescu.

Întrebată fiind despre priorităţile sale la Ministerul Muncii, Simona Bucura Oprescu a susţinut că are în vedere un pachet de reforme pentru a crea o piaţă a muncii mai puternică.

"La Ministerul Muncii, împreună cu colegii, încercăm să venim cu un pilon central al activităţii noastre, care ţine de piaţa muncii. Având o piaţă a muncii puternică, fie că vorbim de zona de ocupare, fie că vorbim de angajatori, vom avea şi de unde să redistribuim pensii şi salarii. Chiar ieri m-am întâlnit şi cu colegii de la ANOFM şi vrem să venim cu un pachet de reforme astfel încât atât angajatorii, cât şi angajaţii să aibă şanse în plus pe piaţa muncii, iar noi, ca minister de linie pe partea de politici în domeniul muncii, să fim pro-activi, fiindcă, dacă până acum câţiva ani angajatorii spuneau că cea mai mare problemă pe care dânşii o au este fiscalitatea, acum adeseori îi auzim spunând că cea mai mare problemă pe care o au este lipsa forţei de muncă calificată.

Şi atunci, este de datoria noastră ca împreună cu dânşii să găsim soluţii şi să dăm României oameni destul de buni, astfel încât societatea românească să aibă rezultate, dar mai ales să fim şi mai puternici în Europa", a spus ministrul Muncii.

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura Oprescu, a participat, sâmbătă, la Neptun, la Universitatea Europeană de Vară PES activists România, alături de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, Ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan, parlamentari şi europarlamentari social-democraţi din România şi Europa, notează Agerpres.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri