Primăriile din comune vor putea deconta cheltuielile cu naveta funcţionarilor

Data publicării:
Bancnote de 50 si de 100 de lei
Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/Getty Images

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi o hotărâre în baza căreia autorităţile locale vor putea aloca în bugete bani pentru decontarea cheltuielilor cu naveta funcţionarilor publici şi personalului contractual.

"Prin acest act normativ se dă posibilitatea autorităţilor locale să prevadă în bugetele proprii sume destinate decontării cheltuielilor cu efectuarea navetei funcţionarilor publici şi personalului contractual din aparatul de specialitate al primarului. Această măsură a fost necesară întrucât, la nivelul comunelor, este dificilă angajarea personalului din cauza cheltuielilor pe care le generează deplasarea angajaţilor", se arată într-un comunicat transmis de Executiv, citat de Agerpres.

Hotărârea de Guvern aprobă modalitatea de decontare a cheltuielilor de transport, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale "Administraţie" din aparatul de specialitate al primarilor comunelor şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes local, înfiinţate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea consiliilor locale din comune.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri