Transfuzie greșită la CF2. Ministerul Sănătății: S-ar putea ca vina să fie împărțită

Data publicării:
sange transfuzie-1

„Concluziile raportului inspecției sanitare din cadrul DSP București au rămas identice în ceea ce privește unitatea spitalicească și în ceea ce privesc măsurile pe care le-am comunicat sâmbătă dimineața. Apropo de progresul anchetei pot să spun că inspectorii sanitari au cerut de la personalul medical acele note de relație, adică de scriere a ceea ce s-a întâmplat. În acest moment se deplasează către Centrul de Transfuzii București pentru a verifica registrele aferente transfuziilor din spital împreună cu specialștii de la centru.

După ce vor formula concluziile se vor deplasa la Spitalul CF2 pentru a aplica sancțiunile ce vor considera că se impun în cazul personalului medical. Nu pot să spun că e vorba de o singură persoană, s-ar putea ca vina să fie împărțită, vom vedea ce vor arăta concluziile inspectorilor, e posibil să se aplice mai multe sancțiuni în această după-masă. Direcția de Sănătate Publică a formulat o sesizare ieri apropo de un posibil caz de malpraxis, rămâne ca Colegiul să ancheteze și să formuleze concluziile”, a spus Laurențiu Colintineanu.

Femeia de 39 de ani a fost operată marţi de cancer de col uterin în faza incipientă. O procedură de rutină, spun doctorii. Pentru că în timpul intervenţiei a existat o sângerare obişnuită în astfel de cazuri, pacientei i s-a făcut o transfuzie. La o oră dupa intervenție, în secţia ATI femeia a suferit o hemoragie puternică, iar cadrele mediclae i-au administrat din nou sânge. La un moment dat, pacienta care era conştientă le-a atras atenţia medicilor că primeşte sânge dintr-o grupă greşită.

Starea femeii s-a degradat ulterior, iar familia îi acuză pe medici că au încercat să ascundă greşeala. De asemenea, familia pacientei a anunțat că va da în judecată Spitalul CF2. 

Cazul a declanşat un val de anchete la spitalul CF2.

Ancheta făcută de Ministerul Sănătăţii a arătat că asistenta care a făcut testul de sânge a etichetat greşit proba luată de la pacientă. În plus, Unitatea de transfuzii a Spitalului nu era acreditată. Până în acest moment însă reprezentanţii Ordinului Asistenţilor nu au formulat un punct de vedere. Colegiul medicilor din Bucureşti spune, însă, într-un comunicat că va urmări evoluția cazului. 

În spitalul CF2 sunt încă în curs: ancheta internă şi controlul demarat de Ministerul Transporturilor, administratorul unităţii medicale. De asemenea, și parchetul de pe lângă judecătoria sectorului 1 a deschis o anchetă în acest caz.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...