Una dintre cele mai mari investiții de pe litoral s-a blocat din cauza birocrației. Un proiect de 430 de milioane de lei stă pe loc

Data actualizării: Data publicării:
litoral
O epavă descoperită în adâncuri a oprit lucrările pentru lărgirea plajelor din Eforie, deși în nici 9 zile ar fi trebuit finalizate. FOTO: Captură Digi24

Un proiect de 430 de milioane de lei, una dintre cele mai mari investiții de pe litoralul nostru, s-a blocat din cauza birocrației. O epavă descoperită în adâncuri a oprit lucrările pentru lărgirea plajelor din Eforie, deși în nici 9 zile ar fi trebuit finalizate. Şantierul nu poate continua fără avizul Ministerului Culturii.

 

Oriunde te uiți pe plaja din Eforie Sud vezi numai depozite de nisip. Acesta ar fi trebuit împrăștiat pe plajă, ca să o lărgească. Pe plaja din Eforie Sud nu mai lucrează niciun muncitor, iar în urma lor au rămas munți de nisip, transmite corespondentul Digi24.

S-a ajuns în această situație pentru că în mare, la 10-15 metri de mal, este o epavă care trebuie cercetată de către arheologi. O soluție pentru ca lucrările să poată continua ar fi înglobarea corabiei în nisip și analizarea ei de pe uscat.

Marius Stamat, constructor: "Ministerul Culturii ne-a trimis în decembrie o adresă prin care ne solicită modificarea documentației pentru aviz, astfel încât să descriem metoda de lucru cu acoperirea epavei cu nisip și excavarea de pe uscat, cu specificarea clară a interdicției utilizării scafandrilor. Așteptăm modificarea avizului Ministerului Culturii. Odată obținut avizul se poate aduce plaja în profilul final, cu acest nisip care acum este pus relativ haotic, urmând a se face excavarea și cercetarea arheologică de pe uscat."

"Dar asta este tipic românesc. Mă așteptam oricum să nu termine plaja. Adică și anul trecut au zis că o termină", spune o femeie.

"Birocrația asta deja știe toată lumea, e ceva foarte greu de depășit. Lăsat așa de izbeliște, munții aștia de nisip, pentru turiștii care vin cu copiii e într-adevăr un pericol", adaugă alta.

"Eu sper că nu ne va prinde vara așa pentru că era mult așteptată toată  reabilitarea pe sectorul din Eforie Sud.", afirmă un bărbat.

Lucrările, care se ridică la aproximativ 430 de milioane de lei, fără TVA, ar trebui să fie gata pe 30 ianuarie. Când se vor termina, plaja din Eforie Sud va măsura 50 de hectare.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri