Video Tragedie pe autostrada București-Pitești. Un microbuz a fost strivit între două TIR-uri. Cinci oameni au murit

Data actualizării: Data publicării:
accident pe A1
Au fost implicate patru mașini, printre care și două camioane. FOTO: Captură video Digi24

Cinci oameni au murit într-un grav accident de circulație care a avut loc, marți dimineață, în jurul orei 09.00, lângă București, pe Autostrada A1. Au fost implicate patru mașini, printre care și două camioane. 

ACTUALIZARE 15:00 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că traficul a fost reluat pe ambele benzi, pe Autostrada A1 pe sensul Pitești – București, la kilometrul 17, în zona localității Ciorogârla, județul Ilfov. În urma accidentului în care au fost implicate patru autovehicule, cinci persoane au murit, iar alte două au fost rănite.

ACTUALIZARE 12:05 Cinci persoane au murit în urma accidentului.

În urma acţiunilor de descarcerare au fost identificate cinci persoane decedate în vehiculul prins între cele două autotrenuri, informează Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF).

Alte două persoane au fost rănite, respectiv șoferul unui TIR și șoferul unui autoturism.

Celelalte victime au fost transportate cu elicopterul la Spitalul Floreasca.

Traficul a fost blocat în urma accidentului, circulaţia fiind deviată pe sensul către Capitală de la kilometrul 23, către Bolintin Deal.

Potrivit ISUBIF, maşina prinsă între cele două TIR-uri a fost deformată în mare măsură.

„În TIR-ul de culoare galbenă a fost găsit şoferul, descarcerat în urmă cu scurt timp, conştient. În TIR-ul gri a fost găsit şoferul, fără probleme medicale”, arăta sursa citată.

Conducătorii celor două TIR-uri au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Polițiștii efectuează cercetări în cadrul dosarului penal, deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

ACTUALIZARE 11:40 Purtătorul de cuvânt al ISU București Ilfov a precizat, într-o intervenție telefonică la Digi24, că între cele două tiruri care s-au ciocnit pe autostradă a fost prins un microbuz cu opt locuri, iar în acest moment nu se cunoaște numărul victimelor, însă sunt persoane decedate. Polițiștii au aflat că este vorba despre un microbuz după numărul de înmatriculare. Intervenția este în desfășurare.

„Sunt mai multe persoane decedate, însă din cauza deformărilor foarte mari pe care le are caroseria mașinii nu putem să determinăm cu exactitate numărul acestor persoane decedate. (...) Din primele informații, după verificarea numărului de înmatriculare, este un autovehicul de 8 persoane, dar nu știm câte persoane erau în interior. Este posibil să fi fost un microbuz, poate de marfă sau de pasageri”, a declarat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt ISU București-Ilfov. 

ACTUALIZARE 10.00 Pompierii intervin cu greu la locul accidentului. Salvatorii nu reușesc să ajungă la o mașină strivită între două camioane. Traficul este blocat în continuare pe sensul de mers spre Pitești. 

Știrea inițială:

Un accident foarte grav a avut loc pe Autostrada București-Pitești, pe sensul spre Capitală.

Sunt patru mașini implicate, două sunt TIR-uri.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că patru autovehicule, dintre care două autotrenuri, au fost implicate într-o coliziune faţă - spate pe autostrada A1 pe sensul Piteşti - Bucureşti, la kilometrul 17, în zona localităţii Ciorogârla din judeţul Ilfov. Traficul este blocat, fiind deviată circulaţia pe sensul către Capitală de la kilometrul 23, către Bolintin Deal.

Mai multe persoane sunt evaluate la fața locului. Nu avem un număr exact de victime, însă sunt și persoane încarcerate, iar salvatorii încearcă să-i scoată dintre fiare.

La fața locului a ajuns și un elicopter SMURD, care a aterizat pe A1.

Se recomandă ca șoferii să folosească rute ocolitoare.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri