Video&Foto Ce au descoperit polițiștii într-un tir care venea din Turcia, tras pe dreapta în Lugoj pentru un control de rutină. Șoferul, arestat

Data publicării:
tir in trafic
Fotografie cu caracter ilustrativ. Credit foto: Guliver/Getty Images

Transport cu surprize, pe centura orașului Lugoj. Într-un tir înmatriculat în Turcia, tras pe dreapta pentru un control de rutină, polițiștii au descoperit nu doar marfa care trebuia să ajungă în Austria, ci și 37 de migranți, care urmau să treacă ilegal granița în Ungaria. Șoferul automarfarului a fost reținut și arestat preventiv pentru trafic de migranți. Alți doi cetățeni turci, complici cu șoferul, sunt cercetați în libertate în același dosar.

Autormarfarul înmatriculat în Turcia a fost tras pe dreapta pe șoseaua de centură din Lugoj, în noaptea de luni spre marți, în jurul orei 02:40. La controlul documentelor, șoferul le-a spus polițiștilor că transportă sticlă pe ruta Turcia-Austria. Când au verificat compartimentul de marfă, polițiștii au avut parte de o surpriză: 37 de cetățeni străini.

"Pentru clarificarea situației juridice a migranților s-a luat măsura conducerii mijlocului de transport și a persoanelor la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției Frontierei Timișoara pentru continuarea cercetărilor. În cadrul verificărilor, s-a stabilit faptul că aceştia sunt cetăţeni din Banghladesh, Pakistan și India, cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, care au intrat legal în ţara noastră in baza documentelor personale si a unor vize de muncă. Acestia au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport marfă pentru a se deplasa spre frontiera cu Ungaria", transmit reprezentanții Poliției de Frontieră.

În aceeași seară și tot pe șoseaua de centură a orașului Lugoj, polițiștii au oprit și un autoturism înmatriculat în Austria, în care se aflau doi cetățeni turci.

"Existând suspiciuni că pot fi implicați în traficul de migranți, aceştia au fost conduși la sediul ITPF Timișoara pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi bărbaţi aveau rolul de antemergător", se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Șoferul automarfarului a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de migranți. Totodată, cei doi cetățeni turci, care aveau rolul de antemergător, sunt cercetați pentru complicitate la trafic de migranți.

Sursa foto: Poliția de Frontieră
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri