Concedieri masive la Facebook și WhatsApp. 11.000 de angajați sunt dați afară

Data actualizării: Data publicării:
Meta layoffs expected
În luna noiembrie a anului trecut, Meta a anunţat că intenţionează să renunţe la 11.000 de angajaţi la nivel mondial. Foto: Profimedia Images

Compania Meta, care deține Facebook, Instagram și WhatsApp, a anunțat că va renunța la 13 la sută dintre angajați, o decizie pe care acţionarul majoritar, Mark Zuckerberg, a catalogat-o drept "una dintre cele mai grele din istoria companiei".

11.000 din cei 87.000 de angajaţi Meta vor pleca acasă.

Zuckerberg s-a învinovăţit pentru această situaţie, într-o întâlnire cu directorii companiei, au declarat surse care au participat la discuţie pentru Wall Street Journal.

Acesta a spus că a fost prea optimist privind creșterea Meta și a permis angajarea prea multor oameni.

Aceleași surse spun că angajații concediați vor primi patru salarii lunare drept despăgubiri.

2022 a fost un an slab pentru Meta, care a pierdut încă din luna februarie 230 de miliarde de dolari din valoarea de piață, pe măsură ce tot mai mulți investitori s-au retras.

De altfel, mai multe companii gigant întâmpină probleme similare. Alphabet și Amazon au anunțat că nu mai fac angajări, în timp ce Microsoft a renunțat la 1.000 de angajați. Iar Elon Musk a concediat jumătate dintre angajații Twitter, săptămâna trecută, deși ulterior a spus că vrea să cheme înapoi unii dintre ei.

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri