Cum a înșelat un recidivist o firmă din Satu Mare. "Clientul" s-a ales gratuit cu două telefoane mobile de peste 10.000 de lei

Data publicării:
curier livreaza un pachet
Foto: Profimedia

Un bărbat din Satu Mare a comandat două telefoane mobile, în valoare de 10.600 de lei. Pentru comandă, a folosit un număr de telefon de pe o cartelă prepay și identitate falsă, scrie presasm.ro. În aceeași zi, odată preluat coletul de către curier, bărbatul a sunat la firma de curierat și a pretins că el este vânzătorul. A cerut anularea livrării expediţiei și a intrat astfel în posesia coletului. Zilele trecute, bărbatul a fost condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru înșelăciune și are de plătit și 5.400 de lei amendă.

"Comanda" a fost dată în 15.02.2021. Infractorul, așa-zis client din Târgu Mureș, a sunat firma și și-a manifestat dorința de a cumpăra două telefoane mobile, în schimbul sumei de 10.600 de lei. Pentru a plasa comanda a folosit o cartelă prepay, dar şi un nume fals. Un angajat al societăţii comerciale din Satu Mare a pregătit coletul cu plată ramburs şi a chemat firma de curierat. Câteva ore mai târziu, de pe o altă cartelă prepay, "clientul" a sunat curierul şi s-a prezentat ca fiind expeditorul. A cerut ca livrarea să fie anulată şi astfel a intrat în posesia coletului.

Spre seară, scrie presasm.ro, păgubitul a verificat statusul coletului şi a observat că expediţia a fost retrasă din livrare de către expeditor. A sunat firma de curierat şi, după ce au pus la cap evenimentele, cele două părţi şi-au dat seama că au fost înşelate.

Poliţiştii au intrat pe fir şi au reuşit să îl identifice, dar şi să îl prindă pe falsul client. Bărbatul, recidivist, a fost condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare, cu executare, de magistraţii Judecătoriei Satu Mare. În plus, s-a ales şi cu o amendă de 5.400 de lei.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri