Desfășurare impresionantă de forțe la Timișoara, după ce un avion a aterizat de urgență. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Data publicării:
aeroport tm
Desfășurare impresionantă de forțe la Timișoara, după ce un avion a aterizat de urgență pe aeroportul din oraș, din cauza unei amenințări cu bombă.

Desfășurare impresionantă de forțe la Timișoara, după ce un avion a aterizat de urgență pe aeroportul din oraș, din cauza unei amenințări cu bombă. Aproape 130 de pasageri au fost debarcați în condiții de maximă securitate, iar bagajele au fost controlate. Timp de o oră și 10 minute, autoritățile din Timiș au avut Planul Roșu activat. Verificările aeronavei, care a plecat din Polonia cu destinația Egipt, au durat câteva ore.

Aeronava a decolat, seara trecută, de pe aeroportul din orașul polonez Wroclaw, cu destinația Hurgada. La mai puțin de o oră de zbor, în spațiul aerian al Serbiei, turnul de control l-a anunțat pe căpitanul avionului că există o amenințare cu bombă la bord. Aeronava a fost trimisă urgent către cel mai apropiat aeroport.

Avionul cu aproximativ 120 de pasageri a aterizat de urgență pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara și a fost tras pe o pistă specială pentru verificări.

Între timp, forțele de ordine din vestul țării au intrat în alertă.

Autoritățile din Timiș au activat planul roșu de intervenție, zeci de autospeciale au ajuns la Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara.

Daniel Stamatovici - director Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara: Toată lumea a fost prezentă: pompierii, poliția, salvarea, toate forțele de ordine. Am debarcat pasagerii, au fost trimiși pentru control corporal și pasagerii și bagajele.

Pasagerii au fost debarcați și duși în terminalul special al aeroportului pentru verificări amănunțite. Trupele antitero au verificat ore bune aeronava.

Pasager: Nu știm nimic, nimeni nu știe nimic. Nimeni nu ne spune nimic.

Pasageră: Noi chiar nu știm nimic. Doar am aterizat pe acest aeroport și ne duc la hotel, dar nu știm de ce.

Pasager: Nu ne-au spus nimic. Au început să caute ceva în bagajele pasagerilor, dar după ceva timp cineva a spus că este, cel mai probabil, vorba despre o amenințare cu bombă. Echipajul era destul de agitat.

Cel mai probabil, aeronava își va continua astăzi drumul spre Egipt, cu cei 127 de pasageri și 7 membri ai echipajului.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri