Video După ce și-a pierdut picioarele într-un atac rusesc, o fetiță de 12 ani din Ucraina a alergat la maraton pentru a ajuta un soldat

Data publicării:
fetita maraton
Sunt doi ani de când Iana a rămas fără ambele picioare. Foto: Captură video Digi24

Iana, o fată de 12 ani din Ucraina, care și-a pierdut picioarele într-un atac rusesc, a alergat 5 kilometri pe proteze la maratonul de la Boston. S-a alăturat competiției pentru a ajuta un soldat care a rămas fără un picior în luptele cu rușii.

Sunt doi ani de când Iana a rămas fără ambele picioare. Avea 10 când aștepta în gara din Kramatorsk, alături de alți 4.000 de oameni, să fie evacuată. O rachetă i-a ucis pe 61 dintre ei și a rănit peste 120.

Fata a fost tratată în Ucraina, apoi a ajuns la San Diego, în California, pentru tratament și protezare. Din familia ei, doar fratele geamăn a scăpat teafăr. Mama lor și-a pierdut și ea un picior.

Iana a început să se pregătească pentru Maratonul de la Boston acum două luni. Scopul ei a fost să strângă bani ca să-i cumpere o proteză sportivă unui soldat care și-a pierdut un picior în luptele cu rușii.

Ucraina comentează rareori amploarea victimelor sale de pe câmpul de luptă. În februarie, preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că 31.000 de soldaţi ucraineni au fost ucişi - dar estimările, bazate pe informaţiile furnizate de SUA, sugerează pierderi mai mari.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri