Austria suspendă ajutorul acordat palestinienilor, în valoare de aproximativ 19 de milioane de euro, după atacurile din Israel

Data actualizării: Data publicării:
profimedia-0807311094
Sursa foto: Profimedia Images

Austria a decis să-și suspende ajutorul acordat palestinienilor, a anunțat luni ministrul de externe austriac Alexander Schallenberg, ca răspuns la atacurile Hamas asupra Israelului. E vorba de o sumă care se ridică la aproximativ 19 milioane de euro, relatează Reuters.

Decizia Austriei, de a suspenda ajutorul acordat palestinienilor, vine după atacul neașteptat de violent al grupării islamiste Hamas contra Israelului.

În ultimii ani, Partidul Popular (OVP), aflat la guvernare la Viena, a adoptat una dintre poziţiile cele mai ferme pro-Israel din Uniunea Europeană. Drapelul israelian a fost arborat deasupra sediilor Cancelariei şi Ministerului de Externe austriece după atacul şocant lansat de Hamas sâmbătă din Fâşia Gaza asupra sudului Israelului.

''Amploarea terorii este atât de groaznică încât nu putem să revenim la starea de normalitate. De aceea, pentru moment vom îngheţa toate plăţile din acordul de cooperare'', a declarat ministrul de externe austriac, pentru postul public de radio ORF.

Şeful diplomaţiei austriece a precizat că Viena va evalua proiectele sale înainte de a decide cum va acţiona, după consultări cu partenerii săi din interiorul şi din afara Uniunii Europene.

Confruntările dintre armata israeliană și militanții grupării Hamas au intrat în a treia zi. Israelul susține că a redobândit total controlul asupra zonelor atacate de palestinieni. 

Editor : C.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri