Autostrada Lugoj-Deva a intrat și ea în reparații

Data publicării:
reparatii autostrada

Angajați ai constructorului, aflați la fața locului, spun că problema ar fi ”asfaltul care s-a lăsat în jos un pic unde e făcut corespondentul de podeț”.  Defectele au apărut între Timișoara și Lugoj, aproape de a doua localitate, pe un sector inclus în proiectul autostrăzii Lugoj-Deva. Problemele de acest tip par a fi regulă la autostrăzile CNADNR. Coborâri identice au fost sesizate și la autostrăzile Timișoara-Arad și București-Constanța la racordarea podețelor sau podurilor cu corpul autostrăzii. Explicaţia este oferită de muncitori oricărui şofer care ajunge pe lotul 1 din autostrada Lugoj-Deva. ”Jalnic, e dezastru, trebuie să o facă calumea... o lucrare se face ca lumea de la bun început, nu trebuie reparată”, spune un șofer aflat la fața locului.

Oficialii menționează însă totuși că autostrada Timișoara-Lugoj-Deva, porțiunile definitivate, se află într-o situație bună, din punct de vedere contractual. Lucrările sunt făcute în garanție de către cele două firme și există o garanție de bună execuție cifrată la 5% din valoarea contractului la dispoziția CNADNR. Situația este mai gravă pe alte 11 proiecte unde nu s-a făcut recepția la închiderea perioadei de garanție, etapă care consfințește faptul că autostrada a fost predată companiei în bună stare la închiderea lucrărilor. Mai multe detalii pe această temă sunt disponibile în articolul Șase autostrăzi deschise ilegal traficului, fără recepție finală făcută

Lotul 1 Lugoj-Deva nu este primul care înregistrează deficiențe de calitate într-un termen relativ scurt de la deschiderea traficului. Circulația pe prima porțiune a autostrăzii a fost permisă cu începere din decembrie 2013. Restricţii de circulaţie au fost impuse încă din luna martie şi pe Autostrada A6, care leagă oraşul Lugoj de autostrada A1 (Bucureşti - Piteşti), din cauza surpării malurilor, afirmă Ziua de Vest. Compania de Drumuri le-a cerut constructorilor italieni de la Tirrena Scavi o nouă soluţie tehnică pentru A6.

De asemenea, în septembrie 2015, CNADNR a anunţat închiderea circulaţiei pe Autostrada A1 Orăştie - Sibiu, lot 3, la 10 luni de la inaugurare, între Sălişte (km 270+020) şi Cunţa (km 292+455), din cauza apei infiltrate sub fundaţie care a dus la crăparea asfaltului. CNADNR a impus constructorului autostrăzii, firma italiană Salini Impregilo, să refacă porţiunea de 200-300 de metri din corpul de autostradă unde au apărut degradările, prin demolare şi reconstrucţie în conformitate cu proiectul tehnic aprobat. Ulterior a reziliat contractul cu Salini (compania care a cumpărat Impregilo) și s-a decis să refacă porţiunea în regie proprie.

Probleme au apărut şi la un alt lot, de data aceasta încă în construcţie. În februarie, Compania de Autostrăzi a semnat un contract de expertiză pentru a verifica stabilitatea şi calitatea materialelor folosite în construcţia autostrăzii A1 Lugoj - Deva, Lot 2, tronson construit de aceeaşi firmă care a lucrat pe autostrada Sibiu - Orăştie, Lot 3. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...