Bursele au crescut semnificativ după victoria lui Joe Biden și anunțul privind vaccinul anti-COVID dezvoltat de Pfizer și BioNTech

Data actualizării: Data publicării:
Bursele asiatice urcă la cea mai mare valoare din ultima lună
Bursele din lume reacționează la victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA și vaccinul COVID produs de Pfizer și BioNTech. Foto: Getty Images

Bursele europene au avut luni căștiguri importante, în urma victoriei proiectate a lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA și a știrii pozitive despre vaccinul anti-COVID, venită de la Pfizer, relatează CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 a crescut cu 4% după-amiază devreme, acțiunile companiilor de călătorii și de agrement urcând cu până la 9%, conform Mediafax.

Piețele europene vin în siajul burselor internaționale, pe măsură ce investitorii au reacționat la victoria democratului Joe Biden în fața lui Donald Trump în cursa prezidențială a SUA.

Acțiunile au primit un impuls suplimentar după ce compania farmaceutică americană Pfizer și firma germană de biotehnologie BioNTech au declarat că vaccinul lor împotriva coronavirusului are o eficiență de peste 90% în prevenirea Covid-19 în rândul celor fără dovezi de infecție anterioară.

Acțiunile din Asia-Pacific au înregistrat, de asemenea, câștiguri mari luni, iar acțiunile din SUA păreau gata să intre în vârtejul post-electoral, pe măsură ce tranzacțiile futures au crescut în timpul dimineții.

Bursa de la Madrid afișa un plus de 7,25%, cea din Paris de 6,82%, la Frankfurt indicele DAX a urcat cu 5,52% iar AEX din Amsterdam cu 3,31%.

La București indicele BET arăta o creștere de 2,45%.

 

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri