Marcel Ciolacu negociază vânzarea de acțiuni TAROM la companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite. Momentan tranzacția nu este posibilă

Data actualizării: Data publicării:
ID157223_INQUAM_Photos_Alexandra_Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Guvernul vrea să vândă acțiuni TAROM către două companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite. Marcel Ciolacu, aflat într-o vizită oficială în Orientul Mijlociu, negociază acest lucru. Însă momentan nu este posibilă vânzarea.

Andreea Ghiorghe, jurnalist Digi24: Oficialii români iau în calcul să vândă o parte din acțiunile TAROM către companii din Qatar și Emiratele Arabe Unite pentru a salva operatorul național de zboruri, care merge pe pierdere de 17 ani.

TAROM are o flotă tot mai mică și de-a lungul timpului a renunțat la mai multe curse.

Însă, în acest moment nu este clar procentul pe care ar fi dispuși oficialii români să-l dea companiilor străine. Din informațiile noastre, și-ar dori să mai aibă un cuvânt de spus în Consiliul de Administrație.

Dacă se va lua o decizie, ar putea fi aplicată de abia din 2026, pentru că, în prezent, potrivit acordului cu Comisia Europeană, TAROM se află sub reorganizare. Așadar, nu pot să fie vândute acțiuni din partea companiei.

În același timp se discută și despre o posibilă colaborare privind investiții din partea companiilor din Emiratele Arabe Unite pentru un nou terminal la Aeroportul Otopeni.

Această discuție privind vânzarea acțiunilor TAROM nu este una nouă, pentru că încă din 2015 Victor Ponta, la acea vreme premier, a efectuat o vizită oficială în statele din Golf și a pus pe masă varianta vânzării TAROM.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri