O nouă avarie RADET. Anunțul făcut de companie: E o chestiune de ore, nu vorbim de zile

Data actualizării: Data publicării:
În multe blocuri din București, caloriferele au rămas reci
În multe blocuri din București, caloriferele au rămas reci. Foto: Digi24

O nouă avarie la reţeaua de termoficare a lăsat, din nou, fără căldură şi apă caldă peste 200 de blocuri în București. Este a patra avarie la reţeaua principală a RADET din ultimele săptămâni. Problemele sunt provocate de o conductă veche, care nu a fost schimbată la termen, spun reprezentanții RADET, care promit că în această noapte probleme vor fi rezolvate. 

Alexandru Burghiu, administrator special RADET: Trebuie să fac o corecție. Nu e vorba de locuitorii sectoarelor 1, 3 și 5. Sunt doar din sect 2 și 3. Numărul e mult mai mic față de data trecută. Vorbim doar de 10 puncte termice față de 45, cât am avut la ultima avarie, cu aproximativ 180 imobile. Cauza este aceeași. E vorba de o conductă de 52 ani, durata de viață era de 25. Însă, de la montare, din anul 1966, nu a fost schimbată. Motivul este că niciodată Primăria nu a acordat atenție destulă acestui sistem complex de termoficare. Mereu am fost limitați din punct de vedere părții financiare. Acum e pentru prima dată după 25 ani când s-au găsit banii necesari pentru a moderniza această magistrală. E o lucrare foarte complexă pentru că nu presupune doar o înlocuire în sine, e nevoie de un studiu de fezabilitate, preieict, obținerea tuturor avizelor, iar în final se trece la partea de execuție. În momentul de față suntem înainte de partea de execuție. Au fost obținute toate aceste documentații, s-au făcut, au fost găsite sursele bugetare, urmând ca la finalizarea sezonului rece să intrăm și să schimbăm pentru prima dată în istorie această conductă care ne creează atâtea probleme.

Vineri, la ora 22.00, bucureștenii ar trebui să se rezolve problemele legate de lipsa apei calde și a căldurii, anunță RADET.

Alexandru Burghiu, administrator special RADET: Vom face tot ce ne stă în putință ca de fiecare dată când va apărea o astfel de avarie, să o remediem în timpul cel mai scurt. E tot ce putem face în momentul de față. Sunt 4 echipaje care lucrează în paralel pentru remedierea situației. Noi am intervenit din momentul în care a apărut avaria, dar sunt aceste procese anterioare reparării în sine. Termenul estimat, repet, aceste estimări se fac fără a ști ce avem acolo, că nu putem să știm cât de avariată e conducta, a fost 22:
00 astăzi. Facem tot posibilul să ne ținem de acest termen, dar nu pot să garantez 100% că va fi 22:00. Contează foarte mult cât durează această umplere. Oricum, e o chestiune de ore, adică nu vorbim de zile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
Cine sunt cei 450.000 de pensionari ce primesc 2.700 lei lunar, deși au cotizat mai puțin de 15 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...