Gigantul Samsung, cu ochii pe firmele de succes din Silicon Valley

Data publicării:
samsung
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Cu o armată de 300.000 de angajaţi în toată lumea, Samsung are o organizare militară. Însă disciplina sud-coreeană din interiorul companiei nu lasă suficient de mult loc imaginaţiei şi ideilor revoluţionare. Însă moştenitorul imperiului Samsung, Jay Y. Lee, vrea să schimbe lucrurile. A anunţat că vrea ca gigantul IT pe care îl conduce să aibă flexibilitatea unui start-up şi să genereze inovaţie în mod continuu.

Revoluţia va începe cu reorganzarea schemei de personal pe mai puţine niveluri. Ceea ce înseamnă că Samsung va avea mai puţini şefi. Şi, după cum a anunţat Lee, aceştia vor purta discuţii mai dese cu subalternii lor. Acest dialog poate da naştere unor planuri şi idei noi.

Profitul Samsung a scăzut cu 40% în ultimul trimestru al anului trecut, când sărbătorile de iarnă le aduc companiilor IT încasări mai mari decât de obicei. Iar compania se aşteaptă ca şi anul acesta să fie unul dificil chiar dacă noile telefoane Galaxy S7 şi S7 edge au avut până acum vânzări peste aşteptări.

Prin schimbarea politcii interne Samsung va putea să integreze mai uşor companiile pe care vrea să le cumpere. Sud-coreenii au la dispoziţie rezerve de 61 de miliarde de dolari şi, potrivit Bloomberg, sunt interesaţi mai ales de preluarea unor start-up-uri de inteligenţă artificială.

Samsung încearcă să se concentreze astfel pe dezvoltarea unor softuri şi servicii performante care să crească funcţionalitatea dispozitivelor electronice din oferta sa.

Cu ajutorul inteligenţei artificiale telefoanele mobile îşi pot fideliza mai bine utilizatorii şi, în acelaşi timp, Samsung a lansat şi un serviciu propriu de plăţi mobile.

Reorganizarea pe care Jay Y. Lee pregăteşte la Samsung are loc la mai bine de două decenii de când tatăl său, a organizat o revoluţie în interiorul companiei. La începutul anilor 90, Kun-hee Lee a cerut distrugerea tuturor produselor Samsung care au o calitate îndoielnică. A urmat o perioadă în care compania a pus accentul pe creşterea fiabilităţii. Tot atunci a luat naştere organizarea strictă care există şi în momentul de faţă la Samsung. Însă acest model de afaceri, care a funcţionat timp de 20 de ani pare să îşi fi atins limitele. Iar Samsung are nevoie acum de o nouă strategie prin care să îşi crească afacerile.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...