Locuinţe vândute în stadiu de proiect. O treime dintre apartamentele noi cumpărate sunt în construcţie

Data publicării:
case cartier rezidential imobiliar sursa foto digi24

În zona de nord a Capitalei, un dezvoltator construieşte, cu 30 de milioane de euro, un bloc cu 12 etaje. Este un ansamblu rezidenţial de lux, în care jumătate dintre clienţi sunt expaţi. Oamenii de afaceri străini cumpără locuinţele încă în construcţie atraşi de facilităţile promise: centru spa, sală de fitness şi servicii de concierge, dar şi de preţul cu 20 la sută mai mic.

Avem aici avans de 30 la sută pentru semnarea antecontractelor”, spune Andreea Comşa, reprezentantul unui dezvoltator imobiliar.

Preţul unui apartament creşte odată cu înălţimea de la care vezi oraşul. Cine vrea să admire Bucureştiul de la ultimul nivel dă peste 1,5 milioane de euro pentru locuinţă.

Pe achiziția din stadiul de proiect a mizat şi un dezvoltator din zona de vest a Bucureştiului. Peste jumătate dintre cele 120 de apartamente erau deja vândute când blocul avea construite doar două etaje din 10.

Blocul pe care îl avem acum am început să îl construim în aprilie şi se va da în folosinţă în două săptămâni”, spune Ștefania Poteraș, directorul de vânzări al unui ansamblu rezidenţial.

Spre deosebire de zona de nord, în vest preţul cântăreşte cel mai mult. Clienţii sunt tinerii care de regulă îşi iau apartament cu ajutorul programului Prima Casă.

Prețul unui apartament cu două camere, de 50 de metri pătrați, începe de la 29.000 de euro cu TVA inclus. Cei care locuiesc aici au magazine şi restaurante în apropiere și pot intra pe baza unui abonament la piscina din interiorul complexului rezidențial.

Întotdeauna rata pentru un credit, pentru o locuință, e mai mică decât chiria pentru aceeași locuință”, precizează Dragoş Vîlceanu, analist imobiliar.

Totuşi trebuie să luaţi în calcul şi riscurile cumpărării unui apartament aflat în faza de proiect. Interesaţi-vă ce experienţă are dezvoltatorul şi citiţi cu atenţie condiţiile din contract. Un client devine proprietar abia după ce blocul este terminat şi obligatoriu intabulat.

Principalul risc e să cumperi o locuință pe hârtie și dezvoltatorul să dea faliment înainte de a putea termina proiectul. Atunci locuința poate rămâne pe hârtie sau ți-o poate lua banca sau finanțatorul”, avertizează analistul Dragoş Cabat.

În zona de sud a Capitalei, zeci de clienţi ai unui dezvoltator imobiliar au plătit şi un sfert de milion de euro pentru un apartament, dar nu ajuns să şi locuiască în el, pentru că blocurile au fost ridicate ilegal.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Rusia a declanșat un război electronic de bruiaj pe teritoriul României. Ce înseamnă asta şi cum ne afectează
Digi FM
Jennifer Lopez și Ben Affleck, apariție surprinzătoare după zvonurile de divorț. De ce locuiesc separat?
Pro FM
Anghel Damian, adevărul despre începutul relației cu Theo Rose, după despărțirea de Lia Bugnar: „Am fost...
Film Now
Fiica Siennei Miller, prima apariție pe covorul roșu. Puștoaica de 11 ani seamănă leit cu mama sa celebră
Adevarul
Scrisoarea emoționantă a unor copii care suferă de boli incurabile, către un medic
Newsweek
6.400 lei pensie la recalculare deși are mai puțin de 40 de ani munciți. Câți bani ia în plus?
Digi FM
Ce avere are Tavi Colen. Artistul deține pe dealul Mitropoliei o casă și un teren de 1000 mp
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu...
Digi Animal World
Reacția unei pisici când o șopârlă își desprinde coada pentru a scăpa din ghearele ei: „Nu știe ce s-a...
Film Now
Kevin Costner, apariție rară alături de cinci dintre cei șapte copii ai săi, la Cannes. Actorul, în lacrimi...
UTV
(FOTO) Jennifer Lopez si Ben Affleck, prima aparitie impreuna dupa zvonurile divortului. Vezi cum au fost...