Exclusiv Marcel Boloș propune scăderea TVA pentru alimentele de bază, pe lângă ieftinirea de la comercianți

Data publicării:
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor.
Marcel Boloș, ministrul Finanțelor. Foto: Inquam Photos / George Calin

Cotă de TVA redusă la produsele alimentare de bază - este una dintre soluțiile puse pe masă de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș pentru ieftinirea alimentelor. Într-un interviu în exclusivitate pentru Digi24, acesta a precizat că pentru reducerea prețurilor, cea mai bună soluție ar fi una mixtă: acord de reducere voluntară, dar și un act normativ care să reducă TVA. Prin aceste măsuri vom avea prețuri mai mici la o listă de alimente, printre care făină, ulei, carne, legume sau produse lactate. Soluția ar urma să fie discutată mâine cu premierul Marcel Ciolacu.

-Cu privire la reducerile de preț, să fixăm aceste produse agroalimentare de bază, care sunt cele prezentate – de la făină, ulei, legume proaspete, carne, produse lactate. Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA.

N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție.

Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%.

- Am putea vedea pentru o perioadă de șase luni 0 la sută?

-N-aș vrea să dau o cotă standard de 0%, dar oricum există această analiză la nivelul Ministerului de Finanțe, pentru ca să avem un pachet de produse alimentare de bază, pentru are să avem o cotă de TVA redusă, revizuită, și să putem împreună cu obiectivul pe care îl urmărește Guvernul, de a reduce prețul, să avem un model mixt. Respectiv de opțional pentru pachetul de produse alimentare de bază, la care să adăugăm cota asta de TVA redusă revizuită.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri