Ministerul Energiei: Susţinem proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni, ca parte din strategia de dezvoltare energetică

Data publicării:
centrala nucleara nu scale
Reactor nuclear modular. Foto: captură video NuScale Power

Oficialii Ministerului Energiei spun că susţin proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, ca parte integrantă din strategia de dezvoltare şi consolidare energetică a României. Reacţia vine după acuzaţii potrivit cărora reprezentantul ministerului s-a abţinut de la vot, miercuri, la discutarea proiectului în Adunarea Generală a Acţionarilor Nuclearelectrica, relatează News.ro.

„Avem nevoie de o viziune calibrată şi integrată asupra proiectului, care va intra, în perioada următoare, în a doua etapă de dezvoltare”, arată reprezentanții ministerului.

Aceştia au precizat că susţin „proiectul reactoarelor modulare de mici dimensiuni în România, ca parte integrantă din strategia de dezvoltare şi consolidare energetică a României”.

„În acest scop, pentru a asigura succesul proiectului pe termen lung, Ministerul Energiei, în calitate de acţionar majoritar, a susţinut necesitatea completării din partea conducerii executive şi neexecutive a unor aspecte care ţin strict de structura etapelor care urmăresc dezvoltarea proiectului. România are şansa să fie lider în sectorul nuclear civil european şi global, inclusiv prin prisma noilor tehnologii ale reactoarelor modulare de mici dimensiuni (proiectul de la Doiceşti) şi a reactoarelor de generaţie IV (proiectul ALFRED). Ministerul Energiei va continua să sprijine activ acest efort”, potrivit comunicatului.

Reacţia vine după acuzaţii potrivit cărora reprezentantul Ministerului Energiei, acţionar majoritar al Nuclearelectrica, s-a abţinut, miercuri, la votarea proiectului în cadrul Adunarea Generală a Acţionarilor.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri