CNAIR: Drumul expres Brăila-Galați este gata în proporție de 80%. Lucrările ar trebui finalizate până la sfârșitul anului

Data publicării:
Lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi au ajuns la un stadiu fizic de 80%
Lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi au ajuns la un stadiu fizic de 80%, anunță CNAIR. Foto: Facebook/Cristian Pistol

Lucrările la drumul expres Brăila-Galaţi au ajuns la un stadiu fizic de 80% iar construcţia trebuie finalizată până la sfârşitul acestui an, a anunţat, sâmbătă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol.

"Mobilizare bună pe şantierul drumului expres Brăila-Galaţi. Lucrările au ajuns la un stadiu fizic de 80%, iar constructorul român (Spedition UMB) montează grinzi la structura complexă de pe traseul drumului expres", a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook.

În paralel se lucrează la terasamente unde urmează aşternerea balastului stabilizat şi a straturilor asfaltice.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Cristian Pistol a menţionat faptul că această structură, formată dintr-un viaduct care traversează denivelat calea ferată şi dintr-un pod peste râul Siret, are o lungime totală de 1.780 metri (din care 300 metri este lungimea podului hobanat).

"În şantier constructorul a mobilizat 500 de muncitori şi 12 macarale de mare tonaj. Construcţia drumului expres Brăila-Galaţi (10,77 km) trebuie finalizată până la sfârşitul acestui an", a punctat directorul CNAIR.

Valoarea contractului pentru construcţia drumului expres Brăila-Galaţi (10,77 km) este de 371,41 milioane de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată prin fonduri europene nerambursabile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri