12 turiști brazilieni și doi membri ai echipajului au murit după ce avionul în care erau s-a prăbușit în Brazilia

Data actualizării: Data publicării:
declaraiti dupa ce un avion s-a prabusit in brazilia
12 turiști brazilieni și doi membri ai echipajului au murit după ce avionul în care erau s-a prăbușit în Brazilia. FOTO: Profimedia Images

14 persoane au murit după ce un avion s-a prăbuşit în Brazilia, în nordul statului Amazonas. La bord erau 12 pasageri și doi - membri ai echipajului.

Accidentul a avut loc în provincia Barcelos, la aproximativ 400 kilometri de capitala statului, Manaus.

Tragedia a fost anunțată pe X, fostul Twitter, de către guvernatorul statului Amazonas.

"Regret profund moartea celor 12 pasageri şi a celor doi membri ai echipajului care au fost victimele accidentului aviatic de sâmbătă din Barcelos", a declarat Wilson Lima, guvernatorul statului Amazonas pe X, cunoscut anterior ca Twitter. "Echipele noastre au lucrat încă de la început pentru a oferi sprijinul necesar. Condoleanţe şi rugăciunile mele se îndreaptă către familiile şi prietenii lor."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Potrivit unor instituţii media braziliene, printre victime ar fi și cetăţeni americani. 

Compania aeriană Aerotaxi din Manaus a confirmat că a avut loc un accident şi că investighează evenimentul. "Contăm pe respectul pentru intimitatea celor implicaţi în aceste momente dificile şi vom fi disponibili pentru a oferi toate informaţiile şi actualizările necesare pe măsură ce ancheta avansează", se arată în declaraţia companiei.

Secretarul pentru securitate al statului Amazonas, Vinicius Almeida, a din primele informații se pare că avionul s-a prăbușit pe o ploaie puternică și vizibilitate redusă, scrie BBC.

Primarul din Barcelos, Edson de Paula Rodrigues Mendes, a declarat pentru CNN că avionul a fost închiriat de un om de afaceri în domeniul pescuitului, iar pasagerii erau prieteni din Brazilia pasionați de această activitate.

Oficialii au declarat că trupurile victimelor vor fi duse la Manaus pentru a fi identificate.

Barcelos este o destinație turistică populară, deoarece se află în apropierea mai multor parcuri naționale.

Luna septembrie este considerată începutul sezonului de vârf al pescuitului în Amazonas.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri