A fost arestat violatorul fetei de 10 ani din Ohio, nevoită să facă avort în Indiana. Cazul a arătat impactul deciziei Curții Supreme

Data publicării:
proces de viol in sua acuzat adus la proces
A fost arestat violatorul fetei de 10 ani din Ohio, nevoită să facă avort în Indiana. Cazul a arătat impactul deciziei Curții Supreme. FOTO: CNN

Un bărbat din Columbus a fost acuzat că a violat o fetiță de 10 ani din Ohio, care a rămas însărcinată și apoi a fost nevoită să meargă în Indiana pentru a face avort. Cazul fetei a evidenţiat impactul şocant al hotărârii Curţii Supreme a SUA cu privire la avort și a ieșit la iveală la trei zile după ce instanţa a anulat dreptul la nivel naţional de a întrerupe sarcina şi după ce în statul Ohio a intrat în vigoare interdicţia avortului după şase săptămâni de sarcină.

Gerson Fuentes, în vârstă de 27 de ani, a fost arestat marţi, potrivit poliţiei din Columbus. El a fost pus sub acuzare pentru violarea unei persoane minore cu vârsta de sub 13 ani. Fuentes a recunoscut că a violat-o pe fetiţă cel puţin de două ori, scrie CNN.

El a fost adus miercuri în fața instanței.

Poliția a fost alertată pentru prima dată despre acest caz la sfârșitul lunii iunie, după o sesizare făcută de mama fetei la un centru social pentru copii.

Detectivul Jeffrey Huhn a depus mărturie în procesul lui Fuentes miercuri. Fetița de 10 ani a fost supusă unui avort medical în Indianapolis în 30 iunie, a mărturisit detectivul. Huhn a spus că probele de ADN obținute de la clinica din Indianapolis au fost testate și comparate cu probe prelevate de la Fuentes și de la frații copilului. Fuentes a fost reținut sub o cauțiune de 2 milioane de dolari, potrivit instanței. El va fi adus din nou în fața instanței în 22 iulie, arată documentele instanței.

Într-o declarație dată miercuri, procurorul general din Ohio, Dave Yost, a declarat: „Mă doare sufletul pentru durerea suferită de acest copil mic. Sunt recunoscător pentru sârguința Departamentului de Poliție Columbus care a  obținut mărturii și a găsit violatorul. Trebuie făcută dreptate, Biroul de Investigații Criminale din Ohio este gata să sprijine forțele de ordine din Ohio, ca acești criminali să ajungă după gratii”.

Dr. Caitlin Bernard, ginecolog din Indianapolis, declarase anterior pentru CNN că a ajutat fetița după ce a a fost contactată de un medic specializat în acordarea de tratament copiilor abuzați, din Ohio. Fetița era însărcinată în șase săptămâni și trei zile. Medicul a spus că a constatat un aflux de pacienți care solicitau avort în Indiana, în special din statele învecinate Kentucky și Ohio, care au adoptat legi care limitează sever avortul în urma deciziei Curții Supreme.

Ziarul Columbus Dispatch a fost primul care a raportat despre caz și bărbatul arestat. 

Departamentul de poliție Columbus nu a oferit imediat detalii suplimentare despre arestarea lui. „Din compasiune pentru victime, nu vom comenta niciun caz de viol asupra minorilor”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției Columbus, Joe Albert.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Dezvăluiri după ce Simona Halep a abandonat la Trophee Clarins. Ce a pățit înainte de primul tur de la Paris
Digi FM
De ce Regele Charles ține mereu mâinile în buzunar sau la spate. Își ascunde degetele?
Pro FM
CRBL ar avea o nouă iubită, la nici două luni de când a anunțat divorțul de soție. Tânăra care l-ar fi...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Cum ar arăta Bucureștiul dacă politicienii s-ar ține de promisiunile din campanie
Newsweek
Pensie cu 1.400 lei mai mare la recalcuare, deși s-a pensionat la doar 59 ani. Câte puncte bonus are
Digi FM
Soția lui Cristi Tănase, acuzații teribile la adresa lui: „A strâns-o pe mama de gât!” Fotbalistul, extrem de...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez, detaliul care amplifică zvonurile privind divorțul de Ben Affleck: „Lipsă de integritate și...
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...