Israelul a lovit sudul Libanului după ce Hezbollah a atacat dinspre nord. Militanții șiiți vor eliberarea unui teritoriu

Data actualizării: Data publicării:
camp fum
Proiectile lansate de pe teritoriul libanez au lovit o poziţie militară israeliană în zona ocupată de Israel 'Fermele Shebaa' duminică dimineaţă. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Artileria israeliană a lovit duminică sudul Libanului, ca răspuns la un atac armat provenit din această zonă, a anunţat armata israeliană într-un comunicat, citat de France Presse şi Reuters. Hezbollah recunoaște că a tras asupra Israelului și anunță că e solidar cu „rezistența palestiniană victorioasă”, transmite Agerpres.

"Artileria israeliană a lovit zona din Liban de unde au fost trase focurile", se spune în comunicatul armatei israeliene (IDF), fără alte precizări despre natura acestui atac. Acest anunţ vine în timp ce Israelul se confruntă de sâmbătă cu o ofensivă din partea mişcării islamiste palestiniene Hamas, lansată din Fâşia Gaza asupra flancului său sudic.

Hamas şi alte mişcări palestiniene implicate în lupta armată împotriva Israelului sunt implantate în sudul Libanului, aminteşte AFP.

"Artileria IDF (Forţele de Apărare ale Israelului) lovesc în prezent zona din Liban de unde a fost efectuat tirul", informează comunicatul. "IDF a luat măsuri pregătitoare pentru acest tip de posibilitate şi va continua să opereze în toate regiunile şi în orice moment necesar pentru a asigura siguranţa civililor israelieni".

Proiectile lansate de pe teritoriul libanez au lovit o poziţie militară israeliană în zona ocupată de Israel 'Fermele Shebaa' duminică dimineaţă, au declarat la rândul lor trei surse de securitate pentru Reuters.

Sursele au spus că focuri de artilerie israeliene au început apoi să lovească teritoriul libanez.

Organizaţia militantă şiită Hezbollah a anunţat că a tras rachete şi obuze din Liban spre nordul Israelului, în ziua următoare ofensivei la scară largă lansate de Hamas împotriva Israelului din Fâşia Gaza, informează duminică DPA şi France Presse.

"În drumul spre eliberarea a ceea ce a rămas din pământul nostru libanez ocupat şi în solidaritate cu rezistenţa palestiniană victorioasă şi cu lupta poporului palestinian, liderul brigăzii martirului (Hezbollah) Hajj Imad Mughniyeh în Rezistenţa Islamică (Hezbollah) azi dimineaţă, duminică, 8 octombrie 2023, a atacat trei poziţii ale ocupaţiei sioniste în zona Fermelor Libaneze Ocupate Shebaa", se arată într-un comunicat al grupării.

Trei poziţii din Fermele Shebaa, o fâşie de pământ la graniţa libanezo-siriană şi Înălţimile Golan ocupate de Israel, au fost lovite direct, conform comunicatului.

Comunicatul adaugă că rachetele au vizat un obiectiv de instalare a radarului, poziţiile Zabdin şi Ruwaisat Al-Alam, cu un mare număr de obuze de artilerie şi rachete dirijate.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri