Armata israeliană a eliminat mai mulţi teroriști Hamas în Khan Younis

Data publicării:
soldati idf lupta intr-o cladire
Armata israeliană continuă luptele în orașele din Gaza. Foto: IDF / X

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ucis mai mulţi combatanţi islamişti Hamas în Fâşia Gaza, printre care unii în apropiere de localitatea Khan Younis, din sudul enclavei palestiniene, a anunţat duminică dimineaţă armata israeliană.

În plus, militarii israelieni au neutralizat și un lunetist al grupării Jihadul Islamic.

IDF au efectuat o operaţiune care a vizat o bază utilizată de comandantul Hamas din Khan Younis, unde au descoperit puşti de asalt, muniţie şi echipament militar.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

La rândul lor, forţele navale israeliene au atacat ţinte ale Hamas din zona Khan Younis, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Războiul din Gaza a fost declanşat de un atac terorist fără precedent comis în 7 octombrie 2023 de militanţi palestinieni Hamas asupra unor localităţi din sudul Israelului. Atacul s-a soldat cu moartea a circa 1.200 de israelieni, printre care cel puţin 850 de civili.

Drept represalii, armata israeliană a lansat o ofensivă terestră în Fâşia Gaza, soldată cu 27.365 de morţi şi 66.630 de răniţi în rândul palestinienilor, potrivit datelor difuzate duminică de Ministerul Sănătăţii condus de Hamas.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri