Cei doi ucraineni uciși de un rus în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria

Data actualizării: Data publicării:
Ukraine Avdiivka Donetsk region ftontline
Soldați răniți pe frontul din Ucraina. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a confirmat informația conform căreia cei doi ucraineni uciși în Germania erau soldați aflați la tratament în Bavaria după ce au fost răniți pe front, potrivit presei ucrainene.

Crima a fost comisă pe 27 aprilie în orașul Murnau-am-Staffelsee, unde doi bărbați ucraineni în vârstă de 37 și 23 de ani au fost găsiți înjunghiați la un mall din localitate.

„Primele rapoarte arată că cetățenii decedați erau militari în curs de reabilitare medicală în Germania. Consulii ucraineni precizează unitățile în care au servit victimele și iau legătura cu familiile lor”, se arată în comunicatul MAE ucrainean.

Diplomații au confirmat și că rusul suspectat de comiterea crimelor a fost reținut.

Serviciul de presă al Ministerului de Externe al Ucrainei a adăugat că ministrul de Externe Dmitro Kuleba a ordonat să acorde o atenție deosebită cazului și „să rămână în contact permanent cu forțele de ordine germane, astfel încât criminalul să fie pedepsit”. El și-a exprimat, de asemenea, recunoștința forțelor de ordine germane pentru arestarea rapidă a suspectului.

Ministrul de Interne al statului Bavaria, Joachim Herrmann, a avertizat însă să nu fie trase concluzii pripite.

„Există declarații ale martorilor că cele trei persoane implicate au fost văzute împreună mai devreme”, a declarat Herrmann pentru postul Bayerischer Rundfunk.

„Există indicii că toți cei trei se aflau sub influența alcoolului. Toate acestea trebuie investigate. În momentul de față nu avem o concluzie că acest incident are legătură cu conflictului dintre Rusia și Ucraina”, a spus acesta

Sâmbătă, un apel telefonic la serviciul de urgență a anunțat că doi bărbați sunt grav răniți în Murnau. Până la sosirea paramedicilor, un bărbat a murit. Al doilea bărbat, care avea și el răni grave, a murit la spital la scurt timp după aceea.

Un bărbat rus în vârstă de 57 de ani, suspectat de crimă, a fost arestat în orașul Murnau din Germania.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri