Biden îl critică pe Netanyahu: „Face mai mult rău decât bine Israelului”

Data publicării:
joe biden face declaratii
Joe Biden spune că Netanyahu „trebuie să acorde mai multă atenţie vieţilor nevinovate care se pierd ca urmare a acţiunilor sale”. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat, sâmbătă, că premierul israelian, Benjamin Netanyahu, „face mai mult rău decât bine Israelului” prin modul în care a condus războiul din Gaza şi a făcut, de asemenea, remarci ambigue cu privire la chestiunea unei „linii roşii” care să fie trasată de americani, relatează AFP, citată de News.ro.

„El are dreptul să apere Israelul, dreptul de a continua să atace Hamas, dar trebuie să acorde mai multă atenţie vieţilor nevinovate care se pierd ca urmare a acţiunilor sale”, a spus preşedintele american într-un interviu acordat MSNBC, adăugând: „În opinia mea, face mai mult rău decât bine Israelului”.

În timpul interviului, Joe Biden a fost întrebat despre existenţa unei „linii roşii” pe care Israelul nu ar trebui să o depăşească în ofensiva sa, iar jurnalistul l-a întrebat în special dacă o ofensivă israeliană masivă la Rafah, în sudul teritoriului palestinian, ar fi una dintre ele.

„Este o linie roşie”, a spus democratul în vârstă de 81 de ani, care a adăugat imediat: „Nu voi abandona niciodată Israelul. Apărarea Israelului rămâne extrem de importantă. Nu există o linie roşie în care să vreau să opresc total livrările de arme”, iar israelienii nu ar mai fi atunci „protejaţi de Cupola de Fier”.

Joe Biden a explicat că „există linii roșii”

Ajutorul american este esenţial pentru funcţionarea acestui sistem defensiv, care interceptează rachete şi rachete. Cu toate acestea, Joe Biden a adăugat: „Există linii roşii... Nu este posibil ca alţi 30.000 de palestinieni să moară”.

Preşedintele american a fost, de asemenea, evaziv cu privire la posibilitatea unei noi vizite în Israel, unde a mers în octombrie, la scurt timp după atacul mortal al Hamas, şi care ar urma să includă un discurs în faţa Parlamentului.

„Ar trebui să faceţi asta?”, a întrebat jurnalistul. „Da”, a răspuns Joe Biden, dar fără să spună mai mult şi fără să precizeze dacă a fost invitat.

Joi, după discursul în faţa Congresului, microfoanele au surprins o conversaţie informală în care acesta a spus, în legătură cu necesitatea de a creşte ajutorul umanitar pentru Gaza: „Va trebui să-şi bage asta în cap. Vreau să văd o încetare a focului”, a spus Joe Biden, adăugând că vorbeşte despre o încetare a ostilităţilor timp de şase săptămâni ca prim pas.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Animalul din România considerat o salvare în cazul emisiilor de carbon. Sunt doar câteva sute de exemplare...
Digi FM
Reacția lui Florin Negruțiu după tentativa de asasinat a premierului Slovaciei: „Robert Fico este un soi de...
Pro FM
Anna Lesko, criticată după ce s-a pozat într-o rochie cu un decolteu amplu și o crăpătură adâncă: „Mereu...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
VIDEO Rusia „abandonează" 9 nave comerciale în Marea Neagră. 2 avioane MIG de 66.000.000$ doborâte
Digi FM
Andreea Tonciu și-a cheltuit toți banii câștigați din televiziune la ghicitoare: „Le știam pe toate din...
Digi World
A dat peste o adevărată comoară într-o unitate de depozitare abandonată pe care a dat 410 $. Profitul e unul...
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Vezi cele mai frumoase glampinguri din Europa. 12 destinatii pentru o experienta inedita