Cablurile de internet din Marea Roșie au fost tăiate. Rețelele globale de telecomunicații au fost perturbate

Data publicării:
Cablurile de internet din Marea Roșie au fost tăiate.
Cablurile de internet din Marea Roșie au fost tăiate.

Rețelele globale de telecomunicații au fost perturbate, iar furnizorii de internet au fost nevoiți să redirecționeze până la un sfert din traficul dintre Asia, Europa și Orientul Mijlociu, după ce cablurile din Marea Roșie au fost avariate, relatează CNN.

Cablurile aparținând a patru rețele majore de telecomunicații au fost „tăiate”, provocând întreruperi „semnificative” ale rețelelor de comunicații din Orientul Mijlociu, potrivit companiei de telecomunicații din Hong Kong HGC Global Communications.

HGC estimează că 25% din traficul dintre Asia și Europa, precum și Orientul Mijlociu a fost afectat, potrivit unui comunicat de presă.

Compania a spus că redirecționează traficul pentru a minimiza problemele pentru clienți și, de asemenea, „extinde asistența pentru companiile afectate”.

HGC nu a spus cum au fost deteriorate cablurile sau cine este responsabil.

Deteriorarea cablurilor vine la câteva săptămâni după ce guvernul oficial yemenit a avertizat cu privire la posibilitatea unui atac asupra cablurilor subacvatice de către rebelii Houthi susținuți de Iran, care au perturbat deja lanțurile globale de aprovizionare atacând nave comerciale în Marea Roșie.

Postul de știri israelian Globes a sugerat săptămâna trecută că rebelii Houthi s-au aflat în spatele daunelor aduse cablurilor. Liderul rebel yemenit Abdel Malek al-Houthi a negat acuzațiile.

„Nu avem intenția de a ataca cablurile maritime care furnizează internet țărilor din regiune”, a spus el.

Printre rețelele afectate se numără Europe India Gateway, care se întinde pe 15.000 de kilometri între Europa, Orientul Mijlociu și India. Asia-Africa-Europa, un sistem de cabluri de 25.000 de kilometri care leagă Asia de Sud-Est de Europa prin Egipt, a fost de asemenea avariat.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri