Cartea de memorii a prințului Harry a intrat în Cartea Recordurilor

Data publicării:
cartea de memorii a lui Harry
Volumul de memorii al prinţului Harry, intitulat „Rezervă”, a fost lansat, marţi, în România. Foto: Profimedia Images

Cartea de memorii a prinţului Harry, „Rezervă”, a devenit cea mai rapid vândută carte de non-ficţiune din toate timpurile și a intrat în cartea recordurilor, anunță Guinness World Records

La doar o zi după lansare, Nemira a epuizat întregul tiraj de 15.000 exemplare, stabilind un record pentru orice carte de non-ficţiune publicată vreodată de editură. Pentru a onora cererea fără precedent, se află în pregătire al doilea tiraj de 25.000 de exemplare, disponibilă la precomandă online şi în librării de vineri, 20 ianuarie.

În Marea Britanie, SUA şi Canada, cartea a ajuns la 1,43 milioane de exemplare vândute în prima zi. Volumul de memorii a fost lansat în SUA cu un tiraj de 2,5 milioane de exemplare, iar un al doilea tiraj a fost programat pentru a răspunde cererii uriaşe. „Rezervă”, volumul de memorii al prinţului Harry, duce de Sussex, a fost publicat internaţional pe 10 ianuarie 2023 în 16 limbi, notează The Guardian.

Cartea „Rezervă” îi poartă pe cititori înapoi în timp, amintindu-le una dintre cele mai impresionante imagini din secolul trecut: doi băieţi, doi prinţi care merg în urma sicriului mamei lor, în timp ce întreaga lume îi urmăreşte cuprinsă de tristeţe – şi de teamă. După ce Diana, prinţesa de Wales, a fost condusă pe ultimul drum, miliarde de oameni s-au întrebat ce era în mintea şi în sufletul lor – şi cum avea să fie viaţa lor mai departe. Această carte spune povestea a ceea ce a urmat pentru Harry. Pentru prima oară, prinţul Harry îşi relatează viaţa și fae o serie de mărturisiri și dezvăluiri.

Una dintre cele mai picante relatări ale acestei cărți a fost ceea în care prințul Harry spune că ar fi fost atacat fizic de William, acum Prinţ de Wales, când relaţia lor s-a răcit din cauza căsătoriei cu actriţa Meghan Markle. Descriind o confruntare la casa lui din Londra în 2019, Harry spune în care că William a numit-o pe Meghan „dificilă” și „nepoliticoasă”. Confruntarea a escaladat, scrie Harry, până când William „m-a prins de guler, mi-a rupt colierul şi... m-a trântit la podea".

Citește și: Prințul Harry, ironizat pe rețelele sociale de compania Air New Zealand pentru o afirmație făcută în cartea sa

În alte fragmente din cartea sa Harry acuză întreaga familie regală de la distanţă. El vorbeşte despre fotografiile cu el îmbrăcat în ofiţer nazist, care au stârnit un scandal pe când avea 20 de ani, acesta asigurând că William şi soția lui, Kate Middleton, l-au încurajat să aleagă acest costum.

De asemenea, el povesteşte cum a aflat de moartea mamei sale, Lady Diana, cum a obiectat la faptul că tatăl său se recăsătorea cu Camilla, pe care o percepea drept o „mamă vitregă rea”, și susţine că a ucis 25 de talibani când era pilot de elicopter al Forțelor Aeriene Regale în Afganistan.

Titlul cărţii provine dintr-o zicală veche în cercurile regale şi aristocratice: că primul fiu este un moştenitor al titlurilor, puterii şi averii, iar un al doilea este, prin urmare, o rezervă, dacă i se întâmplă ceva primului născut.

Sentimentul lui Harry de a fi „rezervă" este tema cărţii sale, descriind de-a lungul capitolelor copilăria, anii de şcoală, cariera sa în armata britanică, relaţia cu părinţii şi fratele său şi viaţa cu Meghan la curte, nunta şi căsătoria până la propria lor experienţă de părinţi.

Citește și: Prințul Harry spune că ar fi avut „suficient material” pentru două cărți dar că fratele și tatăl său „nu l-ar fi iertat niciodată”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri