Coaliția militară a SUA din Orientul Mijlociu a capturat un lider important al ISIS într-un raid de noapte în nordul Siriei

Data publicării:
casa în siria
Clădirea din al-Humayra, unde a avut loc raidul coaliției. Foto: Profimedia Images

Forțele coaliției militare internaționale condusă de SUA în Orientul Mijlociu au capturat un lider important al grupării teroriste ISIS într-un raid de noapte în nordul Siriei, scrie BBC.

Conform unui comunicat al coaliției militare bărbatul capturat era un „experimentat constructor de dispozitive explozibile și o persoană cheie pentru operațiunile grupării teroriste”.

Operațiunea militarilor coaliției s-a desfășurat în apropiere de granița Siriei cu Turcia, iar conform acesteia, misiunea „a fost planificată meticulos pentru a minimiza riscul de victime civile colaterale”.

Conform unor oficiali americani citați de The Washington Post, liderul capturat este Ahmed Kurdi și era cunoscut ca „guvernatorul” regiunii Raqqa.

ISIS a fost alungat din ultimul său teritoriu controlat în 2019 de coaliția condusă de SUA și cu ajutorul kurzilor, însă ONU estimează că între 6.000 și 10.000 de luptători teroriști încă se află în Irak și Siria, acolo unde continuă să lanseze atacuri și ambuscade.

În februarie, forțele speciale americane au efectuat o operațiune similară în provincia Idlib, în care a fost ucis al doilea așa-zis „calif” al ISIS, Abu Ibrahim al-Hashimi al-Qurayshi. Atunci, Qurayshi a detonat o bombă în ascunzătoarea sa, iar în explozie au murit și el și mai mulți membri ai familiei sale.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri