Conacul lui Berlusconi ar putea deveni muzeu. Ce ar putea vedea vizitatorii în camerele unde organiza celebrele petreceri "bunga bunga"

Data actualizării: Data publicării:
vila lui berlusconi
Conacul lui Silvio Berlusconi de lângă Milano ar putea fi transformat într-un muzeu. FOTO: Profimedia Images

Conacul lui Silvio Berlusconi de lângă Milano ar putea fi transformat într-un muzeu dedicat celui care a fost de trei prim-ministru al Italiei, scrie The Guardian.

Berlusconi cumpărase Villa San Martino, reședința sa principală, la începutul anilor ’70 și a organizat acolo întâlniri private de afaceri și politice, precum și unele dintre faimoasele sale petreceri „bunga bunga”. O sursă din cadrul partidului Forza Italia al politicianului a confirmat informațiile potrivit cărora Villa San Martino, situată în Arcore, în nordul Italiei, ar putea fi transformată în muzeu. Potrviti sursei citate, deocamdată este o idee care este discutată de rudele lui Berlusconi.

Testamentul lui Berlusconi ar urma să fie citit săptămâna viitoare.

Il Messaggero scrie că o propunere este ca vila să fie deschisă pentru tururi private înainte de a fi transformată muzeu pentru publicul larg.

Ce ar putea vedea vizitatorii

În cele 70 de camere ale conacului sunt opere de artă, inclusiv lucrări semnate de Rembrandt și Tițian, precum și sute de portrete, multe dintre ele chiar ale sale.

În vilă se află și documentul „Contractul cu italienii” pe care l-a semnat la televiziunea națională și în care promitea să reducă taxele, să creeze locuri de muncă și să construiască infrastructură, înainte de alegerile parlamentare din 2001.
În bibliotecă sunt peste 10.000 de cărți, inclusiv biografii ale lui Winston Churchill și Margaret Thatcher. În biroul lui Berlusconi se află cadouri primite de la lideri mondiali, inclusiv de la regina Elisabeta a II-a.

Odată deschisă pentru vizitatori, aceștia vor putea să îi aducă un omagiu lui Berlusconi în imensa grădină a vilei, unde a construit un mausoleu de marmură în care au fost depuse rămășițele lui pământești.
Il Messaggero mai scrie că înregistrări ale discursurilor lui Berlusconi vor fi proiectate pe holurile vilei, în timp ce un documentar – „Il fiume della libertà” (Râul Libertății), realizat în 2013 pentru a marca a 20-a aniversare a partidului Forza Italia – va fi difuzat repetitiv.

Berlusconi a făcut investiții în toate domeniile, de la proprietăți și bănci până la mass-media și fotbal. El a lăsat în urmă un imperiu estimat, în aprilie 2023, la 7,4 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Fostul premier nu a lăsat niciun indiciu cu privire la cine va prelua imperiul financiar după moartea lui; cu toate acestea, o sursă apropiată acestuia a declarat recent pentru The Guardian că se va avea grijă de „toată lumea, inclusiv de fostele sale soții”.

Berlusconi a avut doi copii – Marina și Pier Silvio – cu Carla Elvira Dall’Oglio, prima soție, și trei – Barbara, Eleonora și Luigi – cu Veronica Lario, a doua lui soție.
Averea sa include clubul de fotbal AC Monza, proprietăți, iahturi și opere de artă, dar principalul său activ este Mediaset, cel mai mare radiodifuzor comercial din Italia și vehicul pentru dominația sa asupra dezbaterii publice.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri