Video Cresc tensiunile la protestele pro-palestiniene de la universitățile de top americane. 130 de persoane au fost arestate la NYU

Data actualizării: Data publicării:
protest nyu
Mai multe campusuri americane au fost afectate în ultimele zile de demonstraţii împotriva războiului dus de Israel în Fâșia Gaza. Sursa foto: Profimedia Images

În jur de 130 de persoane au fost arestate în cursul nopţii de luni spre marţi la New York, în faţa sediului prestigioasei universităţi NYU, după manifestaţiile pro-palestiniene organizate de studenţi. Circa o sută de studenţi pro-palestinieni au fost deja arestaţi săptămâna trecută la Universitatea Columbia.

Persoanele arestate au fost eliberate, a declarat un purtător de cuvânt al NYPD, poliţia din New York, pentru AFP.

Un oficial al forţelor de ordine, Kaz Daughtry, a publicat pe reţeaua X scrisoarea universităţii prin care cerea poliţiei să intervină "pentru evacuarea manifestanţilor".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Dacă ei refuză să plece, cerem poliţiei din New York să ia măsuri coercitive în consecinţă, care să ajungă inclusiv până la arestare", potrivit scrisorii trimise de conducerea universităţii.

Mai multe campusuri americane au fost afectate în ultimele zile de demonstraţii legate de conflictul din Gaza, studenţii organizând manifestaţii şi sit-in-uri pentru a cere încetarea războiului condus de Israel în Gaza, un teritoriu palestinian aflat în mijlocul unui dezastru umanitar, informează Agerpres.

Circa o sută de studenţi propalestinieni au fost deja arestaţi săptămâna trecută la Universitatea Columbia, tot în New York. Şi aici, preşedintele universităţii a cerut poliţiei să intervină.

Mai multe personalităţi, printre care şi membri ai Congresului SUA, au acuzat că aceste manifestaţii alimentează antisemitismul, iar dezbaterea a ajuns până la Casa Albă.

"În ultimele zile, am asistat la hărţuire şi la apeluri la violenţă împotriva evreilor", a declarat preşedintele Joe Biden într-un comunicat.

"Acest antisemitism flagrant este condamnabil şi periculos, şi nu îşi are locul în campusurile universitare şi nicăieri altundeva în ţara noastră", a mai spus el.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri