Video Cu două zile înainte de deznodământul alegerilor din Turcia, Erdogan și-a strâns susținătorii într-un miting la Istanbul

Data publicării:
miting turcia
Președintele Recep Erdogan și contracandidatul său au astăzi mitinguri paralele. Foto: captură video Digi24

Cursă contracronometru pentru voturile turcilor. Președintele Recep Erdogan și contracandidatul său au astăzi mitinguri paralele. Dacă Erdogan speră să obțină al treilea mandat, Kemal Kilicdaroglu vrea să pună capăt celor 20 de ani de când Erdogan hotărăște destinele Turciei.

Doar două zile ne mai despart de un moment crucial pentru viitorul Europei și al NATO. Duminică are loc turul final de alegeri în Turcia, iar cei doi candidați, care sunt despărțiți de doar câteva procente și-au scos deja cele mai puternice arme. Printre ele se numără videoclipuri trucate sau promisiuni că migranții vor fi scoși din Turcia. 

Preşedintele turc în exerciţiu s-a clasat primul după primul tur al alegerilor prezidenţiale - cu 49,5% dintre voturile exprimate. 

Kemal Kilicdaroglu - care a obţinut 44,9% dintre voturile exprimate în primul tur - şi-a înăsprit tonul în problema refugiaţilor şi terorismului, cu scopul de a recupera din teren. El a fost susţinut în primul tur al alegerilor prezidenţiale turce de către principalul partid prokurd, HDP, pe care autorităţile turce îl acuză de legături cu PKK. 

Şeful în exerciţiu al statului turc şi tabăra sa duc o campanie în care reiau zilnic aceste acuzaţii - cu privire la susţinerea terorismului şi complicitate cu PKK - împotriva lui Kemal Kilicdaroglu.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri