Donald Trump a ajuns din nou în instanță, acuzat de fraudă fiscală: „Cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”

Data actualizării: Data publicării:
Fostul președinte american Donald Trump
Fostul președinte american Donald Trump. Foto: Profimedia

Fostul președinte american Donald Trump a susținut, înainte de a intra în sala de judecată un de are loc procesul său civil pentru fraudă fiscală, că acțiunea deschisă de procurorul general din New York împotriva sa face parte dintr-o încercare de a-i afecta campania electorală pentru alegerile prezidențiale de anul viitor, relatează CNN.

„Acest lucru este o ingerință electorală, pur și simplu. Încearcă să-mi facă rău, ca să am mai puțin succes la alegeri”, a spus el.

Trump a făcut afirmații asemănătoare despre toate celelalte acuzații care i-au fost aduse.

Înainte de a intra în sala de judecată din New York, Trump i-a atacat pe procuroarea generală din New York, Letitia James, precum și pe procurorul general al districtului Manhattan, Alvin Bragg.

„Ceea ce avem aici este o încercare de a-mi face rău la alegeri. Motivul pentru care am fost acuzat a fost că vreau să candidez”, a susținut el.

Trump a mai spus că procesul împotriva lui este o „continuare a celei mai mari vânătoare de vrăjitoare din toate timpurile”.

Fostul președinte a adăugat că datele sale financiare „sunt fenomenale” și a susținut că „nicio bancă nu a fost afectată”.

Procesul, intentat inițial în 2020, susține că Trump și firmele sale au „umflat” artificial valoarea activelor cu peste 2 miliarde de dolari în total pentru a obține împrumuturi de sute de milioane de dolari în condiții avantajoase.

Procurorul general din New York încearcă să recupereze daune de 250 de milioane de dolari și încearcă să le interzică inculpaților să mai acționeze vreodată ca administrator sau director al unei corporații în stat.

În vârstă de 77 de ani, Trump a fost acuzat în patru dosare penale separate pentru chestiuni precum păstrarea de documente clasificate și încercarea de a influența rezultatul alegerilor din 2020. El a pledat nevinovat la toate acuzațiile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri