Video&Foto „Inundațiile secolului”. Ploile torențiale au făcut ravagii în cea mai bogată provincie din China. 11 oameni au fost dați dispăruți

Data actualizării: Data publicării:
inundatii in china
11 oameni sunt dați dispăruți și peste 50.000 au fost evacuați din calea apelor. FOTO: Profimedia Images

Un potop s-a abătut peste cea mai bogată și mai populată provincie chineză. 11 oameni sunt dați dispăruți și peste 50.000 au fost evacuați din calea apelor. De joia trecută, peste regiune s-au abătut ploi torențiale și vijelii. Ploile abundente au umflat râurile și rezervoarele din provincia chineză aflată în sud-estul Chinei, vecină cu Hong Kong și Macao.

11 oameni sunt dați dispăruți și peste 50.000 au trebuit evacuați din calea apelor. FOTO: Profimedia Images
11 oameni sunt dați dispăruți și peste 50.000 au trebuit evacuați din calea apelor. FOTO: Profimedia Images

Unsprezece persoane sunt date dispărute în China după ploile torenţiale din sudul ţării, care au provocat inundaţii şi au dus la evacuarea a zeci de mii de locuitori, informează luni Xinhua şi AFP citând autoritatea care monitorizează situaţiile de urgenţă, potrivit Agerpres.

Provincia Guangdong, cea mai prosperă şi cu cea mai mare populaţie din China, este afectată de joi de ploi diluviene care au crescut nivelul apelor, provocând temeri că ar putea urma „inundaţiile secolului”.

În afară de cele 11 persoane dispărute, peste 53.000 de persoane din provincie au fost evacuate, marea majoritate din oraşul Qingyuan, la circa 60 kilometri de capitala provinciei, Guangzhou (Canton).

Luni erau aşteptate furtuni violente, cu precipitaţii puternice şi în metropola Shenzen, învecinată cu Hong Kong şi sediul a numeroase companii tehnologice.

Intemperiile din ultimele zile au provocat, de asemenea, alunecări de teren în zonele montane.

Precipitaţiile puternice nu sunt un lucru neobişnuit în sudul Chinei, mai ales vara. China se confruntă însă în ultimele luni cu condiţii meteorologice extreme, exacerbate potrivit unor cercetători de schimbarea climatică. Schimbarea climatică provocată de gazele cu efect de seră emise de oameni a determinat intensificarea fenomenelor meteo extreme, susţin aceşti cercetători.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri