Irina Podnosova, fosta colegă de facultate a lui Putin, a fost confirmată ca președintă a Curții Supreme a Rusiei

Data publicării:
irina si vladimir
Atât Podnosova, cât și Putin au studiat dreptul la Universitatea de Stat din Leningrad. Colaj foto: Irina Podnosova și Vladimir Putin / surse foto Profimedia Images

Irina Podnosova a fost confirmată în funcția de președintă a Curții Supreme a Federației Ruse și este unul dintre numeroșii apropiați ai președintelui rus care a obținut un loc de muncă de top la Kremlin. Putin mai are acum un prieten în cea mai înaltă instanță a Rusiei, scrie Politico.

Irina Podnosova, o colegă de facultate a președintelui rus Vladimir Putin, a fost confirmată ca noul președinte al Curții Supreme a Rusiei, a anunțat Camera Superioară a Parlamentului într-o declarație făcută miercuri pe Telegram.

„Ea are cea mai înaltă calificare pe care o poate obține un magistrat și 34 de ani de experiență ca judecător”, se arată în comunicat.

Podnosova, care a ocupat anterior funcția de vicepreședinte al Curții Supreme, a fost nominalizată la 1 aprilie ca unic candidat pentru această funcție, după moartea lui Vyacheslav Lebedev, care a ocupat funcția de președinte al Curții Supreme din 1991.

Ea a fost propusă de un colegiu de judecători pentru cea mai înaltă poziție din sistemul judiciar federal al Rusiei luni, după doar 10 minute de deliberare, a informat Novaya Gazeta.

Atât Podnosova, cât și Putin au studiat dreptul la Universitatea de Stat din Leningrad, pe care au absolvit-o în 1975.

Podnosova a primit sprijinul unanim a 167 de senatori în Consiliul Federației, o dovadă suficientă pentru Kremlin că nu există „nicio inegalitate de gen” în Rusia, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov.

În februarie, Ucraina a sancționat-o pe Podnosova pentru că a asigurat „subordonarea sistemului judiciar formal independent” față de conducerea rusă și pentru că a sprijinit invazia Ucrainei în calitate de membru al Curții Supreme.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri