Israelul neagă că ar fi făcut gropi comune în Gaza. Cum explică armata israeliană descoperirea șocantă din zona spitalului Nasser

Data publicării:
Bodies of 50 Palestinians killed by Israeli army recovered in southern Gaza
ONU a cerut marţi o anchetă internaţională asupra gropilor comune descoperite în principalele două spitale din Fâşia Gaza. Sursa foto: Profimedia Images

Armata israeliană a negat marţi acuzaţiile "neîntemeiate" potrivit cărora ar fi îngropat cadavre ale unor palestinieni în gropi comune în incinta spitalului Nasser, din Fâşia Gaza, după ce ONU a cerut marți o anchetă internațională.

Armata israeliană se apără și spune că a dezgropat şi apoi a îngropat din nou cadavrele găsite în gropile comune din zona spitalului Nasser din Fâșia Gaza, în căutarea celor ale ostaticilor israelieni, relatează AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

"Acuzaţiile potrivit cărora armata israeliană a îngropat cadavre ale palestinienilor sunt fără temei", a indicat armata israeliană.

"În timpul operaţiunii sale în zona spitalului Nasser" din oraşul Khan Younis, "în încercarea de a localiza ostatici şi persoane dispărute au fost examinate trupuri îngropate de palestinieni (...) cu prudenţă şi numai în locuri în care informaţiile indicau posibila prezenţă a ostaticilor", a explicat armata, dând asigurări că "a respectat demnitatea defuncţilor".

"Corpurile examinate care nu erau cele ale ostaticilor au fost duse la locul lor", a adăugat armata.

ONU a cerut marţi o anchetă internaţională asupra gropilor comune descoperite în principalele două spitale din Fâşia Gaza, subliniind necesitatea unei anchete independente în faţa actualului "climat de impunitate", notează AFP şi Reuters.

Înaltul Comisariat pentru Drepturile Omului s-a declarat "îngrozit" de distrugerea celor două cele mai mari spitale din Fâşia Gaza, spitalul al-Shifa şi complexul medical Nasser din Khan Younis. Într-un comunicat, Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, a cerut "să fie desfăşurate anchete independente, eficace şi transparente".

Un responsabil al Apărării civile din Fâşia Gaza a afirmat marţi că echipele sale au descoperit de sâmbătă corpurile a circa 340 de persoane în gropi comune în incinta spitalului Nasser din Khan Younis. Unele corpuri aveau mâinile legate, a adăugat el.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri