Javier Milei va merge în Israel „în săptămânile următoare”: „Argentina nu va rămâne tăcută în fața terorii Hamas”

Data publicării:
javier milei in timpul unor declaratii de presa
Javier Milei spune că 11 argentinieni se numără printre ostaticii civili ținuți de Hamas în Fâșia Gaza. FOTO: Profimedia Images

Președintele Argentinei, Javier Milei, a declarat vineri că va merge în Israel în „săptămânile următoare”, fiind una dintre primele sale călătorii în străinătate de când a preluat funcția, luna trecută. El a promis un sprijin puternic pentru Israel în timpul campaniei sale, transmite Reuters.

Milei a vorbit în timpul unui eveniment de comemorare a Holocaustului din Buenos Aires, unde a semnalat sprijinul pentru Israel în conflictul său cu Hamas în Gaza, adăugând că Argentina „nu va rămâne tăcută în fața terorii Hamas”.

Unsprezece argentinieni se numără printre ostaticii civili ținuți de Hamas în Fâșia Gaza, a spus Milei.

„În săptămânile următoare voi călători în Țara Sfântă. Va fi un nou capitol în frăția dintre cele două națiuni ale noastre”, a spus Milei.

Buenos Aires are o comunitate evreiască numeroasă și, înainte de a prelua funcția în decembrie, Milei a declarat că intenționează să se convertească la iudaism.

Prima sa călătorie în străinătate ca lider a fost la New York, unde a vizitat mormântul unui cunoscut rabin evreu ortodox.

Ca răspuns la atacul Hamas, Israelul a declanșat o ofensivă în Fâșia Gaza, în timpul căreia peste 26.000 de palestinieni au murit.

Curtea Internaţională de Justiţie a cerut vineri Israelului să prevină actele de genocid împotriva palestinienilor și să facă mai mult pentru a ajuta civilii.

Editor : B.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri