Video Joe Biden l-a primit pe Xi Jinping pe un covor roșu, într-o clădire istorică din San Francisco

Data actualizării: Data publicării:
Joe Biden dă mâna cu Xi Jinping pe un covor roșu la intrarea într-o clădire istorică din San Francisco
Președintele Joe Biden l-a întâmpinat pe președintele Xi Jinping pe un covor roșu, la intrarea într-o clădire istorică din San Francisco. Foto: Profimedia Images

Președintele american Joe Biden l-a primit miercuri pe liderul chinez Xi Jinping, cu prilejul unui summit organizat la San Francisco. Cei doi șefi de stat și-au dat mâna pe un covor roșu, la intrarea într-o clădire istorică din localitatea americană, informează CNN.

Astfel de întâlniri sunt atent pregătite din timp, iar „coreografia” evenimentului este planificată în urma unor negocieri între echipele de protocol americane și chineze, precizează CNN.

Biden, pe post de gazdă a întâlnirii, l-a întâmpinat în fața clădirii pe președintele chinez Xi, care a coborât dintr-o limuzină  neagră. În fața intrării a fost pus un covor roșu, flancat de steagurile SUA și ale Chinei și de o gardă de onoare formată din militari ai Infanteriei Marine a SUA.

profimedia-0822280338
Foto: Profimedia Images

După ce și-au dat mâna, Biden și Xi au intrat în clădire fără a răspunde la nicio întrebare din partea presei.

Întâlnirea Biden-Xi  Jinping are loc în marja unui summit al Cooperării Economice pentru Asia-Pacific (APEC), prima lor întrevedere după un an.

Ultima întâlnire tete-a-tete dintre cei doi a a fost în noiembrie 2022 la Bali (Indonezia). Relaţiile dintre cele două țări s-au deteriorat după ce SUA au doborât la începutul anului un balon chinez, despre care Washingtonul a afirmat că ar fi o aeronavă-spion. Secretarul de stat american Antony Blinken şi-a amânat la acea dată vizita în China. De atunci, vizitele diplomatice, printre care cea a lui Blinken, s-au înmulţit de o parte şi de alta.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri