Galerie Foto Kim a plecat din Rusia cu trenul blindat, în timp ce fanfara cânta "Adio Slavianka". Duminică a primit cadou drone și o vestă antiglonț

Data actualizării: Data publicării:
kim jong un a plecat din rusia
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat din Rusia, duminică. FOTO: Profimedia Images

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat din Rusia, duminică. Plecarea trenului său blindat a avut loc în timp ce în staţia Artiom Primorski-1 răsuna "Adio Slavianka", un marş patriotic rusesc.

"Ceremonia de plecare a liderului RPDC a avut loc la staţia Artiom Primorski-1, unde se afla deja trenul blindat al lui Kim Jong Un", a relatat RIA Novosti, folosind acronimul pentru numele oficial al Coreei de Nord şi publicând un video cu plecarea liderului.

În imagini se vede cum Kim, pe treptele trenului său, îşi ia rămas bun de la delegaţia rusă care îl însoţeşte, condusă de ministrul Ecologiei, Alexander Kozlov.

Apoi "Adio Slavianka", un marş patriotic rusesc, a răsunat la plecarea trenului, sub un cer înnorat.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat din Rusia, duminică. FOTO: Profimedia Images
Liderul nord-coreean Kim Jong Un a plecat din Rusia, duminică. FOTO: Profimedia Images

"Trenul lui Kim Jong Un se îndreaptă spre punctul de trecere a frontierei Khasan. Distanţa (...) este de aproximativ 250 de kilometri", a raportat TASS.

Duminică, Kim Jong Un a primit cadou cinci drone explozive, o dronă de recunoaştere şi o vestă antiglonţ de la guvernatorul regiunii Primorie din Extremul Orient al Rusiei, potrivit TASS. Sunt cadouri militare cu o simbolistică puternică, pe fondul temerilor occidentale cu privire la un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina, scrie Agerpres.

Duminică, Kim s-a întâlnit, de asemenea, cu studenţi nord-coreeni de la Universitatea Federală din Extremul Orient în campusul universitar din Vladivostok şi a participat la un spectacol de apă la oceanariul oraşului, potrivit TASS. Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a descris atmosfera din marele oraş din Extremul Orient al Rusiei ca fiind "călduroasă și efeverscentă" în ultimele zile, "într-un moment în care se deschide o nouă eră de prietenie, solidaritate şi cooperare în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia".

Miercuri, în timpul unei discuţii la cosmodromul Vostocini, Vladimir Putin şi Kim Jong Un şi-au arătat apropierea, preşedintele rus vorbind despre "perspective" de cooperare militară, în ciuda sancţiunilor internaţionale care vizează Phenianul din cauza programelor sale nuclear şi de dezvoltare a rachetelor. În cadrul întâlnirii, cei doi lideri şi-au oferit reciproc o puşcă, din nou cadouri cu valoare simbolică în contextul actual.

De atunci, Kremlinul dă asigurări că nu a fost semnat "niciun acord" în timpul acestei întâlniri, fără însă a linişti Occidentul. "Guvernatorul (Oleg Kojemiako) i-a oferit lui Kim Jong Un un set de protecţie antiglonţ pentru acţiuni de asalt" şi "îmbrăcăminte specială care nu poate fi detectată de camerele termice", au precizat serviciile regionale pentru TASS.


Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Ce pofte are Hailey Bieber de când este însărcinată: „Nu aveți voie să judecați”
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...